jump3r Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Mam Celka 366 i mobo PC-Chips M726, po ustawieniu FSB na 100 lub 103 komp poprostu nie startuje. W biose nie ma mozliwosci zmiany Vcore, jedynie zaklejaniem stykow - i tego stosowalem. Przestawialem na 2.2 i 2.3 ale to nic nie dalo. Po wlaczeniu na 66 w bioseie mialem , ze jest napiecie takie jakiego chcialem, ale dalej komp sie nie bootuje. Mam najnowszy BIOS na mobo (datowany na 1999 ;)) HELP ME, albo wyrzucam komputer przez okno !!! ;) pozdrawiam. -Zdesperowany Jump3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Weź dobry zamach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Nie ma to jak pomocna dłoń! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 To przy jakich częstotliwościach komp działa? 66@100 to jest jakby nie patrzeć dużo (ale Celki 300 to wytrzymywały - 366 tesh powinien). Jeżeli 66MHz teraz też nie działa to coś mi się zdaje, że potrzebna jest reinstalka windowsa. Rozumiem, że default biosa był robiony... ps: Jeżeli coś kompletnie źle napisałem to jest to wina przemęczenia i braku siły na myślenie ... ide się zdrzemnąć :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 kup se nową płyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 NIe, nie tak!!!! Na 66 dziala ok, przy mnienionym Vcore tez, tylko na 100 i 103 w ogole :((( Zegar tyka, a obudowa zbliza sie do okna ... pozdrawam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baracuda Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 No i SRU . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 kup se nową płyte.no :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 To jush lepiej proca. Wybulisz na płytke 150zł tylko po to aby osiągnąć (ale nigdy nie masz gwaracji że się uda) 550MHz. Za tyle kasy to możesz nabyć 600MHz. A wogóle najlepszym rozwiązaniem jest tania platforma na Durniu. Już 600zł styka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Mam Celka 366 i mobo PC-Chips M726, po ustawieniu FSB na 100 lub 103 komp poprostu nie startuje. W biose nie ma mozliwosci zmiany Vcore, jedynie zaklejaniem stykow - i tego stosowalem. Przestawialem na 2.2 i 2.3 ale to nic nie dalo. Po wlaczeniu na 66 w bioseie mialem , ze jest napiecie takie jakiego chcialem, ale dalej komp sie nie bootuje. Mam najnowszy BIOS na mobo (datowany na 1999 ;)) HELP ME, albo wyrzucam komputer przez okno !!! ;) pozdrawiam. -Zdesperowany Jump3r A ja tak gwoli ścisłości. Dzielniki są w tej płycie ręcznie (z biosu lub przez zworki)zmieniane czy automatycznie, bo może nei zmieniłeś dzielnika pci na 3 z 2 (nie mogę znaleźć opisu tej płytki) Może to i głupie stwierdzenie ale nie takie rzeczy już widziałem.. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...