wunat Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Dlugo wachalem sie czy to odpowiedni dzial, mysle ze trafilem ;] Jakis czas temu w lazience strzelila sobie zaroweczka, tak nagle strzelil sobie halogenik. W tym miejscu pojawia sie problem. Od tamtaj pory jak podlacze jakies urzadzenie ktore pobiera duzo pradu (wszelkie grzalki - pralka, czajnik) albo takie ktore w impulsie pobieraja przy wlaczaniu sporo pradu (tv) swiruje monitor (obraz miga, majaczy) to mnie tak bardzo nie boli ale ... Po podlaczeniu wyzej wspomnianych urzadzen rozlacza mi sie modem kablowy. I to tak parszywie ze nie resetuje sie tylko lampki dalej migaja jakby bylo polaczenie ale polaczenia brak. Pomaga tylko reset modemu ... Czy ja we wlasnym zakresie moge cos zrobic czy to juz musi robic elektryk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 możliwe że masz aluminiową instalacje, i poprostu za małą jej obciążalność, możliwe też że korki mocniejsze dać ale wątpie żeby pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 hmm pewnie masz racje ale zwroc uwage ze przez x lata dzialalo to dobrze, zaden nowy sprzet nie jest dolaczony i zdarzylo sie to po wystrzeleniu zarowki ... czy moze to zwykly przypadek i nie powiniennem wiazac tych 2 rzeczy ze soba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) ... czy moze to zwykly przypadek i nie powiniennem wiazac tych 2 rzeczy ze soba ? 1511933[/snapback] Nie przypadek, halogen w momecie uszkodzenia pobiera dużo prądu. Bardzo możliwe że miałeś gdzieś w tzw. puszce lekko poluzowany styk a po "strzale" jest nadpalony. Nie chcę cie straszyć, ale pół roku temu przez taki numer (+ moje lenistwo) prułem ścianę w kuchni ... i dobrze że wiedziałem jak idą kable! Aluminiowe, a jak ... spalił się na odcinku ~3m , a zaczęło się od puszki w której iskrzyło na jednym kabelku :( jak mi rodzina mówiła że radio w kuchni "warczy" przy włączaniu lodówki to co mnie to obchodziło ... w efekcie kosztowało mnie to trochę pieniędzy, trzy dni roboty i syf w całej chałupie. Sprawdź co się dzieje z instalacją zanim naprawdę padnie. Zapomniałem napisać - elektryk, ale taki "zaprzyjaźniony. Oglądałeś program "Usterka" o elektrykach? Znam paru, i mówię ci że pokazali typowych fachowców "z ogloszenia". W domu co mogę to robię sam, ale ja mam na to papiery ;) tylko nie lubię dłubać w instalacjach, to ciężka i brudna robota. Edytowane 23 Czerwca 2005 przez aTaSerwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 dzieki za sygnal ze moze byc cos naprawde nie tak. a "moj" elektryk juz moze sie zaczac obawiac o swoje genitalia bo jak cos bedzie nie tak to go za nie powiesze (niedawno mialem robiony remont za 2,5k pln podczas ktorego poprosilem go tylko zeby do 2 gniazdek machnal uziemienia i sprawdzil ogolnie w jakim stanie jest instalacja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...