Skocz do zawartości
darek505

Jaka Temperatura Na Pentium 4 3,2 Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

mama taki sprzet :

Procesor Intel Pentium 4 3,2 GHz HT FSB 800 MHz Prescott 1 MB Cache BOX

Asus P4S800D-X (FSB 400-800MHz, AGPx8, 4xDDR 266/333/400 MHz Dual Channel , 5xPCI, 8xUSB 2.0, karta dzwiękowa 5.1, karta sieciowa 10/100, SATA-RAID)

Pamięć 2x256 MB DDR 400 MHz Dual Channel

Karta graficzna FX 5500 128 MB 128 BIT TV-OUT DVI

zmieniłem sobie wentylator na super silent 4 ultra TC i teraz temperatura procesora wacha sie od 60 do 80 czy to moze zagrazac mojemu sprzetowi jakie wy macie temperatury i jaka moze byc maksymalna na moim procesorze pomozcie niechciałbym cos zepsuc dodam ze na tym boxowym zazwyczaj mialem 50-60 tylko ze tamten jest strasznnie glosny a ten bardzo cichutki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zły wybór z tym coolerem, trzeba było dołożyć do Arctic Freezer 4, to byś miał i cicho i zimno, a nawet niedrogo :) co do obecnej temperatury to 80C to napewno za dużo !! 60 to jeszcze można przeżyć :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mama taki sprzet :

Procesor Intel Pentium 4 3,2 GHz HT FSB 800 MHz Prescott 1 MB Cache BOX

Asus P4S800D-X (FSB 400-800MHz, AGPx8, 4xDDR 266/333/400 MHz Dual Channel , 5xPCI, 8xUSB 2.0, karta dzwiękowa 5.1, karta sieciowa 10/100, SATA-RAID)

Pamięć 2x256 MB DDR 400 MHz Dual Channel

Karta graficzna FX 5500 128 MB 128 BIT TV-OUT DVI

zmieniłem sobie wentylator na super silent 4 ultra TC i teraz temperatura procesora wacha sie od 60 do 80 czy to moze zagrazac mojemu sprzetowi jakie wy macie temperatury i jaka moze byc maksymalna na moim procesorze pomozcie niechciałbym cos zepsuc dodam ze na tym boxowym zazwyczaj mialem 50-60 tylko ze tamten jest strasznnie glosny a ten bardzo cichutki

1511786[/snapback]

TEMPERATURY STRASZNE ZA DUŻE !!! Procek CI pewni zwalnia zeby sie nie spalić !!!

A ten wiatrak co kupileś to totalna porażka tez go miałem !!! i temperature na P4 2.4GHz miałem 50C w idlu czyli jak nic nie robiłem .......

A trzebabyło do AC Freezerka dołożyć :D

Pozdrawiam !

Zrób coś SZKODA Procka męczyć !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee czy mozna prosic po ludzku?? mam 5 takich wiatrakow od intela ... babci sie bardzo podobaja radiatory z miedzianymi rdzeniami (trzyma na telewizorze jako ozdobe:P). W jaki sposób odpala sie je na max obroty? bo ja uzywalem do tego palnika (gorace powietrze), oraz co dziwne magnesów!!! czasami po przylozeniu magnesu wiatrak dostaje max obrotów ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten cooler ma diode ktora sama regoluje obroty tempo.. wez ja wytnij i zlacz te dwa kabelki ktore sa gwarantuje ze zacznie sie krecic czybciej wiatrak aa jednoczesnie spadnie temp .. pozdro .. .ja tak zrobilem i bylo dobrze :)

1512741[/snapback]

zgadza sie taj jest ale wez napisz dokladniej jak to zrobic bo za bardzo nie czaje co mam zrobic pokolei z gord dzieki bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi