ra-v Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Znalazłem w internecie informacje o tym że funkcja paseint() słuzy do zamiany ciągu znaków na liczby.... Jednak nie wiem jak je zamieniać... Zna ktos sposób aby zakodować ?? lub odkodować taką informacje zawartą w parseint?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Super. Może jeszcze weźmiesz sobie do serca wskazówki zamieszczone w tym dziale? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 na 90% chdzi o jave, robie dzis za wrozke to sie pofatygowalem do chyba najlepszego miejsca zeby szukac opisow etod javy.... czyli do dokumenqtacji: parseInt(String s) powyzej inna wariacja metody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 tak sie skąłda ze wczoraj pisałem w javascript przyciski nawigujące po stronach.. i szukałem tej włąsnei funkcji... działa to w taki o to sposób :] var variableNumber=parseInt(variableString); teraz jesli variableString= "asd45dsa" to variableNumber przyjmie wartosc 45... nieiwem jak jest w innych przypadkach, gdy liczba jest pomiedzy literami. Funckja a moze zwrócić NaN (Not a Number) jesli nie można wykonać konwersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 a skąd wiesz że variableString= "asd45dsa" i że variableNumber= 45 jak udało ci sie to rozkodować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 hmm.. w dreamwaverze, w którym robie stronki... jest coś takiego jak REFERENCE MANUAL, i jest opis do paktycznie wsyztkich podstawowych komend etc... poza tym , napisałem skrypt i prawidłowo działa więc.. prawidowość działania mówi sama za siebie... :) Zawsze możesz napsiać w skrypcie drukowanie zmiennych na stronie... document.write(" "+fileNumber+"/"+MAXLINKS+" ") i wydrukuje Ci coś takiego np 3/6. Wtedy ocenisz co Ci zwraca funkcja.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...