Skocz do zawartości
Sprinter21

Wymiana Wiatraka Na Karcie Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam geforce 4ti 4200 i padł mi wiatrak.Chciałbym sie dowiedzieć jaki wiatrak najlepiej kupić i ile mniej wiecej kosztuje?, następnie czy można wiatrak samemu wymienic czy nie bardzo jezeli tak to moze zna ktos jakis link do stronki na ktorej jest to przedsatwione.Czy wyminana jest ogólnie skomplikowana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie pewnie Ci powiedzą że było i żebyś sobie poszukał na forum (do czego również zachęcam). Polecam Ci jednak VGA Silencera (rev.3). Na allegro można już od 29 zł dostać. Naprawdę niezła wydajność i cisza.

Wymiana nie jest skomplikowana. Usunięcię starego coolera to małe piwo, a instalacja nowego (zgodnie z instrukcją) to również łatwizna. Trzeba mieć naprawdę wszystkie możliwe antytalenty żeby cos przy tym skwasić. Poszukaj trochę na necie bo zapewniam że można znaleść. Pozdrawiam

Edytowane przez halibut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna wazna rzecz. Jak wymieniasz wiatrak, to musisz uwazac zeby nie naruszyc zadnych plomb gwarancyjnych, bo niektorzy producenci i sprzedawcy naklejaja swoje wlasnie w takich miejscach. Wiec ostroznie bo moze przepasc gwarancja!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie producenta jest rozpiska wysokości radiatora od laminatu karty. Pomierz, przeanalizuj i może ... Na Radeony 9200 też podobno nie pasuje a u mnie pasował jak ulał :) zaś na Radeony 9500 pasuje a u mnie nie pasował :) i gdzie tu logika :)). A i zawsze w razie czego można trochę tu i ówdzie podszlifować (ja tak zrobiłem z moim R9500, wziełem pilnik i delikatnie tam gdzie nie pasowało "przytemperowałem" radiator :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi