Skocz do zawartości
Maks!

Zamiana Qc-80alcu Na Qvc-100cu+?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, czy jest sens zamieniać takowy cooler na wyższy model? Jak mniej więcej te dwa systemy chłodzące mają się do siebie, który jest bardziej przyjazny dla ucha, etc. Czy może bardziej opłaca się brać QVC-120Cu? Czekam na Wasze odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw zobacz czy Ci się zmieści :wink:

1515467[/snapback]

Spokojnie mam budę Szefa, zmieści się nawet QVC 120Cu :)

Ten QC-80AlCu się już trochę wyrobił i na minimalnych obrotach jest ciut za głośny. Znajomy kupuje Semprona 3000+ (socket A) i chciał jakiś cooler za 50zł, poleciłem mu mój. Nie zależy mu na ciszy, więc cooler będzie chodził na wysokich obrotach. Mam okazję go sprzedać za 50zł dołożyć parę zł i mieć QVC-100Cu+. To jak? Brać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dokonałem takiej zamiany i jestem bardzo zadowolony :)

QVC 120 czy 120 + nie bierz bo są głośniejsze przy tych samych obrotach wentyla a i zwykłe QVC 100 też nie bierz.

QVC 100 + ma dużą powierzchnię styku miedzianą zaś zwykłe 100 ... miedź może nie przykryć całego rdzenia :)

A i oczywiścieproblem masy, to prawie 700 g na sockecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że 700g to dużo ale przecież nie będę telepał kompem. Raz na jakiś czas ruszam nim, aby coś podpiąć czy odkurzyć. Myślę, że Socket powinien wytrzymac, chyba, żeby przymocować cooler na to dziruki wokól socketu na płycie? Tylko jak to zrobić?

Czyli najlepszym wyborem będzie QVC 100Cu+? Trochę szkoda mi tego QC-80AlCu, bo fajny jest :) Mam nadzieję, że wymiana się opłaci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te QC 80Alcu to slabe coolerki jak dlamnie , juz lepsze jest to co mam w podpise -wiec nawet sie nie zastanawiaj i zmieniaj no tego qvc100cu+ , wiekszego nie ma sensu bo bedzie nawet gorszy od tej 100 , nie masz az takiej grzalki zeby byl ci potrzebny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi