kvazi555 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 haj, mam mały problem z 20bg Segatem, a mainaowice nie mioage sforamtowac HDD, a jak mi sei juz udało w windowsie to przy instaluacji systemu pokazało mi ze jeste zajate 17gb z 20 a dysk był po foramcie. a gdzy foematuje przy instalce xp to wyskakujem mi komunikat dysk jest powwazne uszkoadzony , niue mozna sforatowac i zakanczaq instalacjie. mysle, ze sektory nawlaiły jak je naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) urzyj programu HDD Regenerator wiecej tu:>> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=36290 napisz jak Ci poszło :wink: Edytowane 28 Czerwca 2005 przez w1wlodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 przeskanaowłem dysk tym HDD Regenerator ale to nic nie dało prucz starty 3h :( co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Jesli Hdd Regenerator nie pomogl to raczej nie wroze nic dobrego dla tego dysku. Najwyrazniej bad bloki powstaly na skutek uszkodzenia mechanicznego i taki dysk zazwyczaj laduje w koszu. Mozesz sprobowac jeszcze LOW LEVEL FORMATA jakims softem od Seagate'a ale mysle ze to nic nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 przeskanaowłem dysk tym HDD Regenerator ale to nic nie dało prucz starty 3h :( co robic ? 1519552[/snapback] możesz spróbować jeszzce starego WDCLEAN'era. Czasami pomaga usunać BAD SECTOR'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) jeszcze jest taki program na bady: SpinRite 6.0 (6.0 to najnowsza wersja) Edytowane 30 Czerwca 2005 przez w1wlodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...