cr4shh Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) W moim telewizorze w lewym dolnym rogu pojawilo sie jakby przbarwienie w ksztalcie połkola, ktore najlepiej widac na jasnych kolorach. Np podczas ogladania meczu te przebarwienie na kolorze zielonym ma kolor fioletowy. Kiedys juz mialem ten problem, ale zniknal i teraz znow jest to samo. Wiecie co to moze byc? Edytowane 30 Czerwca 2005 przez cr4shh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) prawdopodobnie namagnesowany kineskop !! nie masz przypadkiem w poblizu telewizora glośników ?? jesli nie masz w telewizorze opcji rozmagnesowania to spróbuj calkowicie wylaczyc go z sieci na okolo 5 minut i wlacz go ponownie Edytowane 30 Czerwca 2005 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Mam satelitki od kina domowego, ktore stoja pod telewizorem. Czyli to ich wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Mysle, ze szybciej bys to sprawdzil niz piszac tego posta czekal na odp :) 90% ze to ich wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Wielkie dzieki za pomoc, juz jest ok :) Moge cos zrobic zeby te glosniki tam staly, ale nie bylo zaklocen bo nie mam innego miejsca dla nich :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 jeśli nie są ekranowane to nic nie zrobisz :( a nie są napewno, bo to wynika z Twoich problemów z blisko stojącym telewizorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Ja jak swój TV przenosiłem to mi się sam z siebie namagnesował i go z godzinkę tak trzymało. Szkoda że w TV tak ja w monitorach nie ma opcji rozmagniesowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Szkoda że w TV tak ja w monitorach nie ma opcji rozmagniesowania. 1522608[/snapback] w niektórych nowych telewizorkach jest ta opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Oooo. To nie wiedziałem. Ale pewnie w TV z wyższej półki co ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Oooo. To nie wiedziałem. Ale pewnie w TV z wyższej półki co ?? 1523487[/snapback] nie koniecznie...np. 29" 100 Hz telewizor grundig'a (modelu niestety nie pamietam) ma już taka opcje, a grundig'a raczej nie uznaje za wyższą półkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 w niektórych nowych telewizorkach jest ta opcja 1523403[/snapback] Każdy sprawny telewizor ma rozmagnesowanie kineskopu :P Dowcip polega na tym że jest ono uruchamiane automatycznie, ale w nowszych modelach jest tez możliwość wywołania tej funkcji z menu. W starszych trzeba wyłączyć telewizor z sieci (nie pilotem, wyłącznikem sieciowym .. albo wyjąc kabel z gniazdka)na ~30 minut i włączyć ponownie. Układ rozmagnesowania kineskopu działa w oparciu o termistor i dopiero po jego (termistora) ostygnięciu zadziała ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 moja wina :) nie dopisałem, że chodzi mi oczywiście o ręczne wywołanie tej funkcji z menu telewizora. a co do wyłączania tv z sieci już wyżej to sugerowałem :-) peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...