Skocz do zawartości
eskimos

Czy To Się Opłaca ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam sprzęt : AMD Sempron 2600+;1GB RAM PC400;Radeon 9600 128MB,nagrywarka DVD,HDD Samsung 160GB i zasilacz Codegen 300W kupiony razem z obudową :( Obecny zasilacz trzyma napięcia niezbyt dobrze - są blisko norm ATX (mierzone miernikiem) i nie jest zbyt cichy. Sprzedawca powiedział że mogę wymienić go na jeden z tych zasilaczy:

Neotec 380W rev.2 - ze zmienionym wentylem na ARCTICA - cena 219zł

TOPOWER 350W - 229zł

TAGAN 330W - 229zł

TAGAN 380W - 289zł

Huntkey BS300PP - 99zł :)

Zastanawiam się szczególnie nad tym ostatnim. Osobiście nie podkręcam sprzętu (może w przyszłości - troche dalszej jak zacznie już brakować osiągów dam sempronowi FSB200 :) Zmian w sprzęcie póki co nie przewiduje. W związku z tym mam pytanie czy do tego sprzętu opłaca się inwestować ponad 200zł w zasilacz jeśli sprzęt nie będzie podkręcany ?? Może wystarczy ten Huntkey ?? W końcu załóżmy że jak za 2-3 lata bede robił upgrade sprzęt to pewnie i TAGANA będe musiał zmienic a do tego czasu straci napewno sporo na wartości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem, a raczej słyszałem tego Modecoma w akcji - chodzi jak suszarka niestety :/ Co do napięć to rzeczywiście za tą cenę trudno o lepszy zakup, ja natomiast szukam zasilacza cichego (w specyfikacji tego huntkeya za 99 pisze że wentyl kręci się 0d 750-1400obr. więc nie powinien hałasować za bardzo) ponieważ często pracuje w nocy a dźwięk tego modecoma rozprasza mnie nawet w dzień. Pozatym wymienić moge tylko na te zasilacze które podałem. Wtedy sprzedawca odliczy mi od ich ceny 60zł za codegena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten Huntkey wystarczy ?? :) Przyznam że najbardziej pasuje mi z tych zasilaczy co podałem bo nie musiałbym dopłacać majątku do niego w porównaniu np. do Tagana oraz te 750-1400 obr jak dla mnie wróżą bezgłośną pracę :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi