eskimos Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Witam. Posiadam sprzęt : AMD Sempron 2600+;1GB RAM PC400;Radeon 9600 128MB,nagrywarka DVD,HDD Samsung 160GB i zasilacz Codegen 300W kupiony razem z obudową :( Obecny zasilacz trzyma napięcia niezbyt dobrze - są blisko norm ATX (mierzone miernikiem) i nie jest zbyt cichy. Sprzedawca powiedział że mogę wymienić go na jeden z tych zasilaczy: Neotec 380W rev.2 - ze zmienionym wentylem na ARCTICA - cena 219zł TOPOWER 350W - 229zł TAGAN 330W - 229zł TAGAN 380W - 289zł Huntkey BS300PP - 99zł :) Zastanawiam się szczególnie nad tym ostatnim. Osobiście nie podkręcam sprzętu (może w przyszłości - troche dalszej jak zacznie już brakować osiągów dam sempronowi FSB200 :) Zmian w sprzęcie póki co nie przewiduje. W związku z tym mam pytanie czy do tego sprzętu opłaca się inwestować ponad 200zł w zasilacz jeśli sprzęt nie będzie podkręcany ?? Może wystarczy ten Huntkey ?? W końcu załóżmy że jak za 2-3 lata bede robił upgrade sprzęt to pewnie i TAGANA będe musiał zmienic a do tego czasu straci napewno sporo na wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Kup w internecie ModeComa 350GTF kosztuje poniżej 100 zł i jest na pewno lepszy od tego Huntkeya, spokojnie Ci wystarczy... Tutaj np. http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=691 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eskimos Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Widziałem, a raczej słyszałem tego Modecoma w akcji - chodzi jak suszarka niestety :/ Co do napięć to rzeczywiście za tą cenę trudno o lepszy zakup, ja natomiast szukam zasilacza cichego (w specyfikacji tego huntkeya za 99 pisze że wentyl kręci się 0d 750-1400obr. więc nie powinien hałasować za bardzo) ponieważ często pracuje w nocy a dźwięk tego modecoma rozprasza mnie nawet w dzień. Pozatym wymienić moge tylko na te zasilacze które podałem. Wtedy sprzedawca odliczy mi od ich ceny 60zł za codegena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 chieftec (lub delta) GPS 300 AB L za 99złpowinieneś kupić jest cichutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eskimos Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 A ten Huntkey wystarczy ?? :) Przyznam że najbardziej pasuje mi z tych zasilaczy co podałem bo nie musiałbym dopłacać majątku do niego w porównaniu np. do Tagana oraz te 750-1400 obr jak dla mnie wróżą bezgłośną pracę :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...