Skocz do zawartości
amon ra

Blad ochrony sys - after overclocking

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli zwiększałeś FSB najprawdopodobniej przetaktowałeś częstotliwość PCI (domyślnie 33MHz), pewnie teraz chodzi na 40-41Mhz. Zdarzają się też przypadki gdy już na 38MHz występują errory. Moim zdaniem zwolnij częstotliwość FSB.

Jednak nie mówione, że mogłeś takżę przetaktować pamięć RAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fsb ustawilem na 100, PCI 100/3 wiec jest oki...

pamiec tez powinna wytrzymac : jenda kosc kingstona 133 a druga zwykla 100...wiec to chyba nie to...

taaaa...wiesza sie...

na zimno odpala, potem ten blad...a po nastepnym restarcie nie daje juz rady...i wisi...przy ladowaniu bez zadnych errorow....

chyba mam jednak za slaby wiatraczek na procku...

sprawdze....dam znac...ale dzisiaj juz chyba nie kupie.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprubuj wyjac ta wolniejsza kosc ja jak prubowalem ile da sie wyciagnoc to jusz na fbs 103 wywalal blendy a na 100 szedl niezle teraz mam 83,5 i moje uzadzenia pci maja chba czterdziesci cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem podobny problem na celku 633 mhz....... zmiana wentylatora i zadnych errorow i na dodatek 980 mhz :) ... pozatym moze to tez byc wina zbyt malego napiecia na procku... moj na przyklad do tych 633@950 potrzebowaz AZ 2,1 vcore :!: dla stabilnosci :!: na nizszych windows 98 ladnie sie ladowal... ale jak uruchomilem jakas gre 3d to wszystko wisialo :) ......... moim zdanie na 75% to wentyl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdy podkrece celka 400@600 to system sie nie laduje..windoza 98

...i pokazuje cos w stylu Blad ochrony IOS....

hmm.....moze sie przegrzewa ? a moze to cos innego ?

U mnei po sporym przekręceniu moj duren 1000@1200 nie wydalał.Też pojawiał się ten bład.Byc może jak by się udało zbić jego temperaturę do ok. 30 stopni (miał koło 40)to by pociągnął.

Więc prawdopodobnie procek nie wydala.Lecz przypuszczam że lepsze chlodzenie powinno rozwiązaćproblem,lecz nie musi.Może byćto po prostu za dużo dla procka i tyle!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...