amon ra Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 gdy podkrece celka 400@600 to system sie nie laduje..windoza 98 ...i pokazuje cos w stylu Blad ochrony IOS.... hmm.....moze sie przegrzewa ? a moze to cos innego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Jeżeli zwiększałeś FSB najprawdopodobniej przetaktowałeś częstotliwość PCI (domyślnie 33MHz), pewnie teraz chodzi na 40-41Mhz. Zdarzają się też przypadki gdy już na 38MHz występują errory. Moim zdaniem zwolnij częstotliwość FSB. Jednak nie mówione, że mogłeś takżę przetaktować pamięć RAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 a wiesza się tesh?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amon ra Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 fsb ustawilem na 100, PCI 100/3 wiec jest oki... pamiec tez powinna wytrzymac : jenda kosc kingstona 133 a druga zwykla 100...wiec to chyba nie to... taaaa...wiesza sie... na zimno odpala, potem ten blad...a po nastepnym restarcie nie daje juz rady...i wisi...przy ladowaniu bez zadnych errorow.... chyba mam jednak za slaby wiatraczek na procku... sprawdze....dam znac...ale dzisiaj juz chyba nie kupie....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 sprubuj wyjac ta wolniejsza kosc ja jak prubowalem ile da sie wyciagnoc to jusz na fbs 103 wywalal blendy a na 100 szedl niezle teraz mam 83,5 i moje uzadzenia pci maja chba czterdziesci cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 u mnie tez sie tak dzieje na fsb 160 i wyzej:( nie wyczaisz:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 mialem podobny problem na celku 633 mhz....... zmiana wentylatora i zadnych errorow i na dodatek 980 mhz :) ... pozatym moze to tez byc wina zbyt malego napiecia na procku... moj na przyklad do tych 633@950 potrzebowaz AZ 2,1 vcore :!: dla stabilnosci :!: na nizszych windows 98 ladnie sie ladowal... ale jak uruchomilem jakas gre 3d to wszystko wisialo :) ......... moim zdanie na 75% to wentyl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amon ra Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 pamieci sprawdzilem... podnosze napiecie z 2.0 do 2.3 jak przetaktowuje, ale... chyba sproboje na wiekszym wentylatorze...chyba to tylko zostalo... thx all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 daj procowi wiecej poweru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amon ra Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 moze sproboje na 2.4 lub 2.5....ale nie wiem czy to nie za duzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marqs Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Napiecie można spokojnie podnosic. Moj stary celeron przez pół roku chodził na 2,8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 no nie tak calkiem spokojnie np durnie po przekroczeniu 2,1 V nie chca chodzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amon ra Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 przestawilem na 2.4V a potem na 2.5 i byly juz tylko zwisy...w trakcie ladowaniu..... to chyba jednak przegrzanie....kupie chyba nowy wiatrak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marqs Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Mojemu staremu celkowi 466 to pomoglo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 gdy podkrece celka 400@600 to system sie nie laduje..windoza 98 ...i pokazuje cos w stylu Blad ochrony IOS.... hmm.....moze sie przegrzewa ? a moze to cos innego ? U mnei po sporym przekręceniu moj duren 1000@1200 nie wydalał.Też pojawiał się ten bład.Byc może jak by się udało zbić jego temperaturę do ok. 30 stopni (miał koło 40)to by pociągnął. Więc prawdopodobnie procek nie wydala.Lecz przypuszczam że lepsze chlodzenie powinno rozwiązaćproblem,lecz nie musi.Może byćto po prostu za dużo dla procka i tyle! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...