jat_87 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam. Z powodu braku stacji dyskietek chciałem usunać bootmanagera (Grub), stosując płytę CHIP Utilities 2005, na której znajdował się program MBRWork. Wersja jest w tej chwili najmniej istotna. Otóż, usunąłem sobie cały sektor MBR. W wolnym tłumaczeniu nacisnąłem opcję, która powodowała wyczyszczenie MBR do zera. Nie wiem jak mam przywrócić. Może Wy wiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jeżeli masz płytę instalacyjną XPka, możesz spróbować z konsoli odzyskiwania użyć FIXMBR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikapika Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 z dyskietki startowej win98: fdisk /mbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 z dyskietki startowej win98: fdisk /mbr 1530597[/snapback] To chyba się nie uda, bo... Z powodu braku stacji dyskietek chciałem usunać bootmanagera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 To chyba się nie uda, bo... Z powodu braku stacji dyskietek chciałem usunać bootmanagera 1531491[/snapback] To z płyty Windows98 :) Też jest bootowalna(przynajmniej Win98 SE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...