bartezjusz Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 http://www.ocworkbench.com/2002/asus/p4g8x/p4g8xp1.htm no całkiem ,całkiem zwłaszcza ten dual ddr-pamiątki chodzą jak burza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 A co to jest to obok procesora, co wyglada jak procek AMD? Może założyli procesor AMD, a ten P4 jest tylko jako atrapa i dlatego tak szybko chodzi :wink: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 * Dual DDR support. RAM used must be in pairs. * * Although DDR333 modules can be installed, it will only function in Sync DDR266 mode. * :( :( trzeba sprzedac DDR333 i zakupic 2x DDR266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 To nic nie daje w grach i w 3DMarku. W sumie to można się tego było spodziewać. Duży plus to zmiana napięcia z poziomu BIOSU dla AGP i RAMów. A ustawienie na sztywno taktowania PCI/AGP to ideał dla o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Tak w sumie to przepustowosc 3200mb/s mozna osiagnac stosujac ddr400. Ciutke mala ta wydajnosc DualDDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Moze gdzies juz jest test Gigabyte GA-8INXP Granite Bay Dual DDR? :) Linka prosze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 http://www.ocworkbench.com/2002/asus/p4g8x/p4g8xp1.htm no całkiem ,całkiem zwłaszcza ten dual ddr-pamiątki chodzą jak burza Jak zawsze Asus jeden z pierwszch a do tego wydajny :) . Jednak wyniki nie sa porazajace , tyle ze plyta napewno przyszlosciowa . No i wynik przepustowosci bardzo dobry , jednak w innych testach nie widac wielkiej roznicy w wydajnosci . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Czemu to obsluguje tyko DDR266 :( Teraz na co mi DDR433 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Własnie na in 4 jest opis płytki ASUS P4G8X Deluxe a to krótka specyfikacja: - Intel E7205 chipset - AGP 8x slot - 4 sloty na pamięć DIMM (do 4GB Dual-Channel DDR333) - 5 slotów PCI - Gigabit LAN - Serial ATA, IEEE 1394 (opcjonalnie) - BIOS wielojęzykowy - Q-Fan, ASUS EZ Flash, ASUS Post Reporter, AGP Warning LED, ASUS EZ Plug - dla overlockerów CPU Parameter Recall, Stepless Frequency Selection (SFS) - oprogramowanie: Trend Micro PC-cillin 2002, InterVideo WinCinema (Gold version), ASUS PC Probe te dual ddr 333 brzmi całkiem nieźle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Własnie na in 4 jest opis płytki ASUS P4G8X Deluxe a to krótka specyfikacja: - Intel E7205 chipset - AGP 8x slot - 4 sloty na pamięć DIMM (do 4GB Dual-Channel DDR333) - 5 slotów PCI - Gigabit LAN - Serial ATA, IEEE 1394 (opcjonalnie) - BIOS wielojęzykowy - Q-Fan, ASUS EZ Flash, ASUS Post Reporter, AGP Warning LED, ASUS EZ Plug - dla overlockerów CPU Parameter Recall, Stepless Frequency Selection (SFS) - oprogramowanie: Trend Micro PC-cillin 2002, InterVideo WinCinema (Gold version), ASUS PC Probe te dual ddr 333 brzmi całkiem nieźle :) Wszyscy powtarzaja błąd DigitLife :( Najpierw Frazpc, teraz IN4 , tam jest blad, nie 333 tylko 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ktore jak widac w testach nic nie daje... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Hm.. A wzieliscie pod uwagę, że Dual DDR dopiero wzrost wydajności da przy FSB 166? IMHO bezsensowny byłby zestaw z FSB133 i DualDDR333. Wolałbym w takim wypadku DDR400 poprostu. Co innego w wypadku FSB166. Ja właśnie na takie coś czekam, z myślą wpuszczenia swojego 1.8A na FSB 166 i to tego 2xDDR333. Wtedy to dopiero będzie wypas :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 hehehe jak tak dalej pujdzie to sie zastanowie nad jakims p4 :) no chyba ze amd cos wypusci ciekawego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Hm.. A wzieliscie pod uwagę, że Dual DDR dopiero wzrost wydajności da przy FSB 166? IMHO bezsensowny byłby zestaw z FSB133 i DualDDR333. Wolałbym w takim wypadku DDR400 poprostu. Co innego w wypadku FSB166. Ja właśnie na takie coś czekam, z myślą wpuszczenia swojego 1.8A na FSB 166 i to tego 2xDDR333. Wtedy to dopiero będzie wypas :wink: Prawdopodobnie chipset GraniteBay jest ukladem synchronicznych (aka BX) i dlatego nie wspiera pamieci szybszych niz PC2100. Cos szybszego do obecnych P4 B nie jest poprostu potrzebne. I tak w 100% zapelnia zapotrzebowanie CPU na pasmo pamieci. Przy pojawieniu sie Prescotta bedzie dopiero obslugiwal uklady PC2700. Narazie oficjalnie nie ma CPU z FSB 166MHz i dlatego brak szybszych pamieci. Oczywiscie mozna wlozyc cos szybszego niz PC2100 ale ta opcja przyda sie dopiero dla overclockerow :) Moze i ten Asus fajny ale ja czekam na Gigabyte. Najlepsze plyty pod AMD robi EPoX i Abit ale najlepsze pod Intela robi Gigabyte. No i cenka bedzie zapewne nizsza niz 1120zl netto za tego Asusa 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Hm.. A wzieliscie pod uwagę, że Dual DDR dopiero wzrost wydajności da przy FSB 166? IMHO bezsensowny byłby zestaw z FSB133 i DualDDR333. Wolałbym w takim wypadku DDR400 poprostu. Co innego w wypadku FSB166. Ja właśnie na takie coś czekam, z myślą wpuszczenia swojego 1.8A na FSB 166 i to tego 2xDDR333. Wtedy to dopiero będzie wypas :wink: Prawdopodobnie chipset GraniteBay jest ukladem synchronicznych (aka BX) i dlatego nie wspiera pamieci szybszych niz PC2100. Cos szybszego do obecnych P4 B nie jest poprostu potrzebne. I tak w 100% zapelnia zapotrzebowanie CPU na pasmo pamieci. Przy pojawieniu sie Prescotta bedzie dopiero obslugiwal uklady PC2700. Narazie oficjalnie nie ma CPU z FSB 166MHz i dlatego brak szybszych pamieci. Oczywiscie mozna wlozyc cos szybszego niz PC2100 ale ta opcja przyda sie dopiero dla overclockerow :) Moze i ten Asus fajny ale ja czekam na Gigabyte. Najlepsze plyty pod AMD robi EPoX i Abit ale najlepsze pod Intela robi Gigabyte. No i cenka bedzie zapewne nizsza niz 1120zl netto za tego Asusa 8O Czyli jak wlozy sie proca na FSB 166 ( Prescott lub podkrecony P4 North ) to pamieci beda chodzic na Dual DDR 333 PC2700? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Czyli ogólnie mówiąc Lancer mój to myslenia jest prawidłowy. Skoro przy FSB 133 DDRy pracują jako PC2100 to przy FSB166 będe pewnie miał DDR333 (czyli w sam raz na przepustowość szyny QDR 667). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 A ja jestem rozczarowany. Teoretyczna maksymalna przepustosowosc dwukanalowych DDR266 to 4,2 GB/s. Taka sama przepustowosc ma szyna 533 (133QPB) A tu wyniki takie nedzne: 3,2GB/s czyli efektywnosc 76% Straszna nedza :cry: Moj Duron z pamieciami puszczonymi synchronicznie wyciaga efektywnosc rzedu 96%. Jestem zawiedziony. Ciekawe jak bedzie z SiS-em jezeli rownie slabo to ja juz nie wiem co poczac. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...