BorysVasiliev Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Witam. 1.Pelno takich tematow jest wiem ale niestety zaden nie pomogl mi w rozwiazaniu problemu. Przewaznie problem rozwiazywalo usuniecie kontrolera i restart . Niestety umnie po tym zabiegu nadal jest PIO a ustawienie : DMA jezeli jest mozliwe . 2.Sprzet : Win XP SP 2 , Plyta MSI K8N NEO i dysk WD 160 3.Kable 3 rozne IDE na kazdym to samo 4.Rozne formy podlaczania : master slave : TO SAMO CIAGLE PIO PIO PIO przez co nagrywanie graniczy z cudem. 5.Na innym kompie to samo 6.po wladowaniu sterow od NForca : moge na sztywno ustawic UDMA 33 ale po wlozeniu plyty dvd ciagle czyta i czyta i czyta i nic nie mozna zrobic . Ktos jakis pomysl ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 no nikt nie wie jak to naprawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam. 1.Pelno takich tematow jest wiem ale niestety zaden nie pomogl mi w rozwiazaniu problemu. Przewaznie problem rozwiazywalo usuniecie kontrolera i restart . Niestety umnie po tym zabiegu nadal jest PIO a ustawienie : DMA jezeli jest mozliwe . 2.Sprzet : Win XP SP 2 , Plyta MSI K8N NEO i dysk WD 160 3.Kable 3 rozne IDE na kazdym to samo 4.Rozne formy podlaczania : master slave : TO SAMO CIAGLE PIO PIO PIO przez co nagrywanie graniczy z cudem. 5.Na innym kompie to samo 6.po wladowaniu sterow od NForca : moge na sztywno ustawic UDMA 33 ale po wlozeniu plyty dvd ciagle czyta i czyta i czyta i nic nie mozna zrobic . Ktos jakis pomysl ma? 1533896[/snapback] a dobrze wgrałeś sterowniki do ide nie jestem pewien czy do neforce 3 też są sterowniki ide sw :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 probowalem na roznych sterach , wogole bez sterow na czystym windowsie , usuwanie kontrolerow itp i [gluteus maximus] nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 probowalem na roznych sterach , wogole bez sterow na czystym windowsie , usuwanie kontrolerow itp i [gluteus maximus] nic 1535235[/snapback] Zrób format c: zainstaluj stery nawet te ide sw P.S może masz coś źle podłączone sprawdzałeś moze coś nie styka :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 jestem po formacie : i mialem win 2k+ sp4 z IDE SW i bez , i win xp sp2 i sp1 to samo , komp rozebrany na czesci i zlozony i to samo.... no ja pierdziele , a mozliwe ze cos w nagrywarce z DMA sie rozwalilo i tylko PIO jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 jestem po formacie : i mialem win 2k+ sp4 z IDE SW i bez , i win xp sp2 i sp1 to samo , komp rozebrany na czesci i zlozony i to samo.... no ja pierdziele , a mozliwe ze cos w nagrywarce z DMA sie rozwalilo i tylko PIO jest ? 1535550[/snapback] Nożliwe , a weź podepnij tą nagrywarke do innego kompa zobaczymy co pokaże :mur: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Nożliwe , a weź podepnij tą nagrywarke do innego kompa zobaczymy co pokaże :mur: :D 1535626[/snapback] na innym kompie odpielismy z kumplem liteona ktory chodzil na DMA a moja odrazu na PIO przestawil, wiec chyba cos z nagrywarka nie teges ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 A w bios ustawione udma :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...