ALEX-77 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Witam was mam taki mały problem a więc tak wczoraj kupiłem procesor Athlon 2000 XP i Płyte główną ECS i twardy dysk mojemu bratankowi po założeni wszystkiego (robiłem to pierwszy raz :) ) jak załączam kompa to napoczątku wyskakuje informacja o procku i tam pisze ATHLON 1250 Mhz !!! oco chodzi czyżbym padł owiara oszustwa ?? Proszę o jakies porady bo niewiem czy to tylko tak wypisuje czy procesor jest żeczywiscie mniejszy Z góry dzieki za podpowiedzi pozdrawiam ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 jaką masz płyte ecsa???i zmieniłeś zworke na fsb 133?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Płyta domyślnie ma 100 MHz magistrali. Przestaw w biosie na 133/133 i powinno być 2000+ (czyli 12,5*133 według wyliczeń AMD) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 W biosie tesh można ale ja zawsze to zworką robiłem. Looknij do instrukcji i znajdź jumpera odpowiadającego za 133/133. Potem przestaw i ciesz się 2000+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wiecej sie na ten temat powiedziec nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 To dlatego że masz FSB 100 domyślnie musisz przestawić na 133 albo zworką na płycie albo w biosie jeśli masz tam taką funkcję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Taaak nic wiecej :) zworka na 133fsb, gdyz athlonyxp biegaja na fsb133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Nic tylko potwierdzić wypowiedzi kolegów :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ufffff dziękuję wam a już myslałem że mnie w balona zrobili z tym prockiem no tak ale to tak jest jak się dopiero człowiek uczy czyli zworkę na płycie gdzies przepiąc cholera tylko trochę sie boje zeby czegos niespiepszyc :? płyta to dokładnie model ECS soc-A K7VTA3 v3 KT 333 może ktos ma z was taka płyte to gdzie ta zworka sie dokładnie znajduje ?? Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Zobacz w instrukcji obsugi. Tam naperwno pokazuja dokladna lokalizacje ten zworki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Szkoda że nie napisałeś tego postu w "godzinach szczytu", wtedy pewnie co drugi użytkownki furum napisałby to samo ;) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Szkoda że nie napisałeś tego postu w "godzinach szczytu", wtedy pewnie co drugi użytkownki furum napisałby to samo ;) :)W INSTRUKCJI TO BEDZIESZ MIAL!!! NA PEWNO JEST MAPKA PLYTY GLOWNEJ, A POZA TYM BEDZIE TEZ RODZIAL O ZMIANIE FSB :) :) :) Sorry, za duze litery, ale caps locka mialem wlaczonego, a czytalem ksiazke i pisalem, wiec sie dopiero teraz zorientowalem... podzielna uwaga RULES! :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...