Skocz do zawartości
Rafoo

Epson C-43ux - Problem Z Drukiem

Rekomendowane odpowiedzi

Problem prosty ale upierdliwy!

Skończył mi się tusz kolorowy, wymieniłem na nowy. Jednak między skończeniem się starego tuszu a wymianą na nowy no mineło może z 2 tygodnie...

Po wymianie kolory były w zasadzie niewidoczne. Dopiero funkcja czyszczenia (3 z kolei) dała efekt ale marny. Zalecaja w dokumantacji zeby w takim przypadku zrobic jeszcze jedno czyzczenie i zostawic drukare na noc. Zrobilem i tak. Rano kolory faktycznie byly w 100% ok, zadnych przerw itd... Jednak radosc nie trwala dlugo... Po paru dniach problem znowu powrocil! A mianowicie po wydrukawaniu kilkunastu kartek w kolorach, nagle zaczal zanikac kolor Cyjan. Reszta byla i jest ok. Pozytywny efekt znowu dalo czyszczenie, lecz tym razem zrobilem 1 czyszczenie i zostawilem drukare na noc... Rano Cyjan powrocil.

Jak myslicie w czym tu jest problem, bo sytuacja zaczyna znowu mi sie powtarzac! Z innymi kolorami oprocz tego Cyjanu nie mam problemow.

Proszę o pomoc!!! Czyszczenie pomaga na krotko i zżera ogromne ilosci tuszu, takze czarnego.

PS: Dodam jeszcze że to już 2 drugi kolorowy kadridż z tuszem wiec to nie ich wina.

Edytowane przez Rafoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przeczyścić głowice drukujące "ręcznie" przy użyciu jakiegoś środka. Do kupienia są specjalne płyny ale są dosyć drogie - może ktoś wie jaki jest ich skład ;) lub czym je zastąpić (słyszałem o ciepłej wodzie ;) ale nie polecam bo nie probowalem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi