BeneVaco Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Witam! Problem jest następujący mam dysk Samsun SpinPoint (80GB 7200obr. Udma-133) i zasilacz Megabajt model MGB-350S w czasie pracy komputera dzieją się dziwne rzeczy komputer pracuje i nagle słychać dzwięk tak jakby dyski się wyłączały i ponownie się załączały temu zjawisku towarzyszy zwis kompa a zachwile niebieski ekran i chyba znany już napis zrzucanie pamięci fizycznej. Zdaje się że to zasilacz jest zbyt słaby ale odpiołem wszystkie katody napędy cd-rom,fdd,i dodatkowe collery zostały 2 dyski segate i samsung ale dalej jest to samo. Mało profesjonalnym miernikiem zmierzyłęm prąd dochodzący do dysków wynik (kabel żułty i czrny 12.48V i czasami skacze do 12.56V)(kabel czerwony i czrny stabilnie 5.01V.) Co mam robić co ewentualnie wymienić ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Co mam robić co ewentualnie wymienić ???? 1536465[/snapback] Podłacz inny zasialacz a dysk też może padać (elektronika) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Dysk jest nowy 4 miesięcy nie ma chyba że zasilacz go uszkodził. jak narazie chodzi przełożyłem moleksy tamte były lużne czy to mogła być wada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Dysk jest nowy 4 miesięcy nie ma chyba że zasilacz go uszkodził. jak narazie chodzi przełożyłem moleksy tamte były lużne czy to mogła być wada? 1536744[/snapback] Tak jak badziewny zasilacz to tak jest :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...