Slayer Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Jaki sklep polecacie, żeby kupić takowy monitor? :roll: I pytanie drugie- LCD mające wyjście analogowe D-Sub nie skorzystają z mozliwości, jakie daje wyśjście cyfrowe DVI ? Jaka jest różnica w jakości obrazu na tych złączach? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 z tego co wiem to obraz na zlaczach ruzni sie tylko nasyceniem koloruw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 CO tak słabo? :( Jak się ma 75 Hz monitora LCD do np. 85-100 Hz na CRT? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 przemysl to dwa razy bo za 2300 dobrego lcd nie kupisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Znalazłem całkiem niezły Belinea 101715 i High Screen 1765T http://www.frazpc.pl/sklep/opis/4706// http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8396907 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8285132 W Białymstoku kosztuje ta Belinea 2347 zł. 8) A co do DVI- w monitorach 17' pojawiają się, ale od ceny ~ 2800zł i z gorszymi parametrami kontrastu :? A moze skusić się na jakąś tanią 15'- do 1500 zł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Slayer to nie moje $ ale lepiej jest kupić no Sony 19' niż jakieś kojowe LCD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 CRT odpadają. Jak już zmieniać, to na LCD- fajnie to wygląda.....a że parametry słabsze.....coś, za coś. Ja wolę LCD...uch...maży mi się panoramiczna 18' :) ALe jak pisałem, coś do w okolicach 2300 to wychodzi tylko ta Berlinea, a do 1600 to http://www.frazpc.pl/sklep/opis/4703// Heh..da się te monitory podkręcić? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Lol chcesz wydać 2300zl na szajs tylko dlatego że fajnie wygłąda !?!?! LOL Nie pisz mi glupot ze cos za cos-są dobre LCD ale za 8-9K!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincente Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Moim zdaniem płaskie monitorki nadają się tylko do biura :) Może i fajnie wyglądają, ale parametry wyswietlanego obrazu mają beznadziejne! Za 2300 zł mozna kupić naprawdę porządną zwykłą 19'', a nawet używaną 21'' ! Monitorom LCD jeszcze duuuuuzo brakuje. Twój wybór :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Moim zdaniem płaskie monitorki nadają się tylko do biura :) Może i fajnie wyglądają, ale parametry wyswietlanego obrazu mają beznadziejne! Za 2300 zł mozna kupić naprawdę porządną zwykłą 19'', a nawet używaną 21'' ! Monitorom LCD jeszcze duuuuuzo brakuje. Twój wybór :)Monitorom LCD juz nic nie brakuje poza zbyt wysoka cena.A ja wymienilem "zwykla 19" na "niezwykle" LCD i nie wrocilbym do piekacych oczu chocby zgraja "fachowcow" nie pracujacych na LCD-ku nigdy dluzej niz kilka minut twierdzila inaczej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Moim zdaniem płaskie monitorki nadają się tylko do biura :) Może i fajnie wyglądają, ale parametry wyswietlanego obrazu mają beznadziejne! Za 2300 zł mozna kupić naprawdę porządną zwykłą 19'', a nawet używaną 21'' ! Monitorom LCD jeszcze duuuuuzo brakuje. Twój wybór :) W/g mnie juz nie. Jak kolega pisał powyzej tylko cena jesze nie ta. Ja do konca roku zmainiam CRT na LCD i na razie mysle o LG L1510s dobra cena i niezłe parametry, pozatym bardzo ładnie wyglada. Przekontna 38.35 czyli sporo wieksza od standardowaych pietnastek CRT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Czyli w sumie to w przypadku LCD mało ważne, że jest 75 Hz? Z tego co pamiętam, ważniejszy jest czas dostępu- im mniejszy tym leprzy. NIe zgadzam się, że LCD są tylko do biura. No bo co- przez odświerzanie mi spadną wyniki w 3D-Marku? (V-sync ON) :D :) A co do jakości- obraz widoczny w zakresie 160 stopni- kurde, to żle? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jeżeli LCD ma 75 Hz to jest już bardzo dobrze - znaczy to że ma wystarczający czas reakcji żeby tyle razy narysować ten obraz :) Co do odświeżania - ja na crt widzę gdy monitor mruga do mnie do ok 72 Hz - a na LCD którymi się bawiłem już60 Hz było niewidoczne. Ja też zmieniam na LCD gdy tylko uzbieram kasę (pewnie wtedy będą jużkosztować po 1200 :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...