Skocz do zawartości
Olek

Co mam zrobic??

Rekomendowane odpowiedzi

jest laikiem w podkrecaniu procesorów wiec mam kilka pytan napewno smiesznie prostych ale nie stety nie dlamnie. :oops: czytajac to forum chciłaem sprówbowac wykrećic swojego procka Pentium4 1.6 Wilamette :evil: wiem gorzej sie kręca no ale :lol: spróbowałem

Zwiększałem szyne i nie zmieniajać żadnych innych ustawiem Windows włączał sie przy FSB 130 i ani 1mhz wiecej zarz po właczeniu windy niebieski obraz i reset i mam kilka pytań

1.jaka jest przyczyna ze nie chce pójśc nawet na 133

2. napięcie mam 1.75 o ile moge podnieść ( czytałem że to jest potrzebne)

3. AGP/PCI ile powinno być ustawione umnie na płycie mogę ustawić FIX 66/33 przy dowolnej FSB (ponoć patent ABITA )

4. czy jak zostawie AGP/PCI np; 88/44 nie pamietam dokładnie czy czegoś nie spale w swoim kompie np; pamieci

Dzieki za wszelki porady??

jesli jakieś dodatkowe pytania chędnie odpowiem.

P.S Czy ktos ma taka płyte jak ja na tym forum :D tak z ciekawości????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coller box temp mozliwe no ale przy otwartej i pokręceniu do 2080 jest około 49-50 nawet jak pogram no ale jak dam FSB 131 to reset a jak 130 chodzi stabilnie

jesli chodzi o napiecie to ile chiałem dac 1,85 ale róznicy nie było 131 i reset aweiksze napiecie nie weim czy co się nie zepsuje ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coller box temp mozliwe  no ale przy otwartej i pokręceniu do 2080 jest około 49-50 nawet jak pogram no ale jak dam FSB 131 to reset  a jak 130 chodzi stabilnie 

jesli chodzi o napiecie to ile chiałem dac 1,85 ale róznicy nie było 131 i reset aweiksze napiecie nie weim czy co się nie zepsuje  ;-(

A oczywiście próbowałeś od razu wrzucić 133 mam nadzieję, bo jak nie to winne może być przetaktowane pci...

A jak próbowałeś to może zasiłka nie wyrabia. Spróbuj nieco zaniżyć napięcie (do 1,7) i dać 133. MOże to pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...