Olek Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 jest laikiem w podkrecaniu procesorów wiec mam kilka pytan napewno smiesznie prostych ale nie stety nie dlamnie. :oops: czytajac to forum chciłaem sprówbowac wykrećic swojego procka Pentium4 1.6 Wilamette :evil: wiem gorzej sie kręca no ale :lol: spróbowałem Zwiększałem szyne i nie zmieniajać żadnych innych ustawiem Windows włączał sie przy FSB 130 i ani 1mhz wiecej zarz po właczeniu windy niebieski obraz i reset i mam kilka pytań 1.jaka jest przyczyna ze nie chce pójśc nawet na 133 2. napięcie mam 1.75 o ile moge podnieść ( czytałem że to jest potrzebne) 3. AGP/PCI ile powinno być ustawione umnie na płycie mogę ustawić FIX 66/33 przy dowolnej FSB (ponoć patent ABITA ) 4. czy jak zostawie AGP/PCI np; 88/44 nie pamietam dokładnie czy czegoś nie spale w swoim kompie np; pamieci Dzieki za wszelki porady?? jesli jakieś dodatkowe pytania chędnie odpowiem. P.S Czy ktos ma taka płyte jak ja na tym forum :D tak z ciekawości???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 być moze masz za wyskoą temperature proca, dlatego dalej niechce iśc bo napięcie to masz ok.Co do PCI to 44 mhz jest bardzoe za duże.MOżesz coś spalić..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 1. Zwiększ napięcie. 2. Może to jest wina słabego chłodzenia (jaki masz cooler i temp proca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 coller box temp mozliwe no ale przy otwartej i pokręceniu do 2080 jest około 49-50 nawet jak pogram no ale jak dam FSB 131 to reset a jak 130 chodzi stabilnie jesli chodzi o napiecie to ile chiałem dac 1,85 ale róznicy nie było 131 i reset aweiksze napiecie nie weim czy co się nie zepsuje ;-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 coller box temp mozliwe no ale przy otwartej i pokręceniu do 2080 jest około 49-50 nawet jak pogram no ale jak dam FSB 131 to reset a jak 130 chodzi stabilnie jesli chodzi o napiecie to ile chiałem dac 1,85 ale róznicy nie było 131 i reset aweiksze napiecie nie weim czy co się nie zepsuje ;-( A oczywiście próbowałeś od razu wrzucić 133 mam nadzieję, bo jak nie to winne może być przetaktowane pci... A jak próbowałeś to może zasiłka nie wyrabia. Spróbuj nieco zaniżyć napięcie (do 1,7) i dać 133. MOże to pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...