Skocz do zawartości
szogo

Jak zciszyc cooler na grafie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie czy da sie jakos programowo(tzn tak jak np speedfan obiniza poredkosc coolera na procu) obnizyc cooler na grafe?? chodzi mi po prsotu o ta zeby jak komp chodzi w nocy ja troszq zciszyc(karta nizej w configu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie czy da sie jakos programowo(tzn tak jak np speedfan obiniza poredkosc coolera na procu) obnizyc cooler na grafe?? chodzi mi po prsotu o ta zeby jak komp chodzi w nocy ja troszq zciszyc(karta nizej w configu).

Jeszcze o takim czyms nie slyszalem i watpie czy wogole mozna to zrobic. Polecam podpiac go na 7V lub 5V. Dziwie sie, ze masz klopoty z halasem na tej karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jkabys mial karte np. gigabyte'a (jezeli takie sa) tak jak np. radeony to mialbys opcje zmian predkosci obrotowej wentylkow

a tak to masz za opcje jedynie podlaczyc coolerka pod nizsze napiecie, w tym wypadku jest to chyba 3.3V (bo standartowo to chyba na 5 pomyka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tesh nie slyszalem dlatego pytam...raz wlasneiesei spotkalem tak jak napisal to berkut ze na kartach gygabyte mozna bylo zmiejszac i dlatego myslalem ze moze jest taka mozliwosc na innych.No nic zostawimy tak jak jest.

Kaeres w dzien spokojnie mi to nie przeszkadza ...on nie jest az tak glosny...tylko ze spie w pokoju gdzie jest komp(chodzi w nocy) i myslalem ze mozna to jakos jeszcze przyciszyc.Ale skoro sie nie da to trudno nic sie nie stalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...