spavatch Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jaki jest teraz najlepszy cooler do Antka? Moj Coolermaster juz sie troche przezyl, obawiam sie ze z tak ogromnymi ilosciami ciepla sobie nie poradzi (o/c), niezaleznie czy zostawie na nim ta fabryczna Delte 6K RPM czy przez reduktor puszcze cos kalibru 80x80... Biore pod uwage SK-6 ale moze jest cos lepszego za podobna cene? Zasadniczo koszty nie graja roli no bo ile moze kosztowac coolerek... :roll: Tak wiec prosze, podpowiedzcie co ma teraz top-wydajnosc bo wypadlem z obiegu... :( Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 ja mogę ci polecić VOLCANO 7+ Pooglądaj sobie tu: http://www.4max.com.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Volcano jest spox, ale jakbyś dobrze poszukał napewno znajdzie się coś lepszego, czytaj z większym radiatorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jak najbardziej ThermalTake Volcano 7+ . Wprawdzie w trybie predkosci High jest glosny ale w zasadzie nie ma potrzeby uzywac tego trybu bo nawet w low jest jednym z najbardziej wydajnych qlerooff i 3ma niska temperaturke. Jak niekiedy chce pograc w cos wymagajacego, lece na medium przy kreconym procq jak ponizej i w zupelnosci wystarcza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 A jakie sa wydajnosci smigla w tych poszczegolnych trybach? (CFM) Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Polecam ThermalTake Volcano 7+ . Mam i jestem bardzoo zadowlonyyy... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Dobra, uscislajac pytanie: zakladamy ze procka pojdzie na 2200+. Czyli 1700+ @FSB 166 przy 1,85-2,0V da sie wychlodzic tym Volcano7+? Serio jest lepszy od SK-6? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Link do recenzji VOLCANO 7+: :arrow: http://www.tweak.pl/artykul/volcano7plus?P...4d49ca2b3057c3e Nic dodac, nic ujac. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Wprawdzie pytasz o cooler, ale jak za taką kasę można qupić nawet całkiem dobre WC, a wydajność jest nieporównywalnie lepsza. Taka moja mała wskazówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jak chcesz koniecznie wiatrak to Volcano, ale jak cena nie gra roli to pomyśl że roche dołożysz do Volcano i masz wc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja jak zwykle polecam alternatywe: Jeżeli cena nie gra roli, to sprowadź sobie zza granicy najlepszy cooler: Thermalright SLK-800 (bezprzecznie najwydajniejszy obecnie) albo wersję nieco cichszą SLK-700. Jeżeli lubisz duże coolery, to oczywiście Swiftech MCX462, największy i również należący do najwydajniejszych na rynku. Z tej samej kategorii gabarytowej mamy nieco słąbszy, ale i tańszy ALPHA845. No i oczywiście ARKUA 7228 i jej mniejsza wersja dostępna w Polsce 6228. SK6 jest również niezły, na pewno jest lepszy od Volcano, choć z recenzji tweaku, możesz się dowiedzieć o problemach z zaśniedzeniem miedzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 A jak upierasz się na wiatraku to poszukaj/zapytaj o SLK-800 Tam jest tez kilka recenzji :) Ed: Zdaje się, że ktoś był szybszy :( To dodam link do ciekawej recki Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 No tak, ale ile by kosztowal dobry zestaw WC? Mowie zestaw bo nie mam cierpliwosci bawic sie w dobieranie wezy, opasek, przejsciowek, pompek, zbiornikow itd... Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Tydzien temu pytalem. W sklepie 4max dowiedzialem sie ze kompletny (zlozony) zestaw WC to 500-600 zl. Mozna to zrobic samemu oczywiscie po nizszych kosztach ale jezeli nie chcesz sie bawic... Ja sie przymierzam ale... narazie Volcano7+ spelnia swe zadanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jaki jest teraz najlepszy cooler do Antka? Moj Coolermaster juz sie troche przezyl, obawiam sie ze z tak ogromnymi ilosciami ciepla sobie nie poradzi (o/c), niezaleznie czy zostawie na nim ta fabryczna Delte 6K RPM czy przez reduktor puszcze cos kalibru 80x80... Biore pod uwage SK-6 ale moze jest cos lepszego za podobna cene? Zasadniczo koszty nie graja roli no bo ile moze kosztowac coolerek... :roll: Tak wiec prosze, podpowiedzcie co ma teraz top-wydajnosc bo wypadlem z obiegu... :( Pozdr... hmmm jesli cena nie gra roli to ja bym sobie zrobił WC albo kupił wtedy dobry cooooler bedzie ok 400zł ale za to jaka wydajnośc a powaznie szkoda by mi było wydać ponad 100 zł na coler wolałbym kupić już blok od mate i jakąs pompke w akwarystycznym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Po prostu zmieniam kompa i szukam elementow ktore pozwola mi wycisnac maksimum. Po to wzialem 1700+ AGOIA zeby go na 2200+ za pomoca FSB166 wykrecic i do tego potrzeba megawydajnego wiatraka albo porzadnego WC... a ze z tematu wypadlem (od czerwca defacto nie mam komputera) wiec pytam Was o porady (tylko pliz, nie wstylu zebym sobie sam bloka wyrzezbil ;) ). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja tam już nie wiem czy WC czy AC Więc radze V7+ Nic lepszego w polsce nie znajdziesz. Ja miałem WC teraz leży ndłem na szafce. z WC mam P4 1800@3066 A z AC i to bylejakim bo V7+ bo dałem bratu mam 2880. Wię nie iwele mniej, Jeśli nie masz zamiaru żywać termomodułu to kup V7+ P.s. Grooby ile chcesz za te Elixiry i jakie TIMING-i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Heh. Mam od kilkunastu minut Volcano 7+ zainstalowany i... na LOW jest nawet znosny :) Ale na MEDIAN jest kiepsko, a na HIGH to komp przypomina mi startujący odrzutowiec (pod względem hałasu i przepływy powietrze :wink:). djwatoo - pamięci sprzedane. Właśnie zmieniam podpis :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Po prostu zmieniam kompa i szukam elementow ktore pozwola mi wycisnac maksimum. Po to wzialem 1700+ AGOIA zeby go na 2200+ za pomoca FSB166 wykrecic i do tego potrzeba megawydajnego wiatraka albo porzadnego WC... a ze z tematu wypadlem (od czerwca defacto nie mam komputera) wiec pytam Was o porady (tylko pliz, nie wstylu zebym sobie sam bloka wyrzezbil ;) ). Pozdr... Nie znam się dobrze na Antkach 1,7k+(choć mam zamiar takiego qupić w tym tygodniu) ale wątpie, żebyś na coolerze go tak wykręcił. Jakimkolwiek coolerze. A jeśli chodzi o WC, to oblookaj w Szukaj. Jest tego naprawdę DUŻO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Thermalright SLK :) ale to sobie musisz kupić za granicą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Chyba niedawno widziałem cooler za 400zł, ale nie mogę sobie przypomniec gdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Chyba niedawno widziałem cooler za 400zł, ale nie mogę sobie przypomniec gdzie. pozwol ze ja Ci przypomne - zerknij TU 8O IMHO za ta forse to lepiej zapodac jakies zajebiste WC :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja proponuje SILVERADO... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 A ja mysle o zestawie z DiscoTech... zaraz rzuce okiem co "spece" o nim mysla. Prosze rowniez o Wasze sugestie. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 A ja mysle o zestawie z DiscoTech... zaraz rzuce okiem co "spece" o nim mysla. Prosze rowniez o Wasze sugestie. mowisz o zestawie do chlodzenia wodnego, mysle ze lepiej skusic sie na ten bloczek 8) kliknij fotke i zostaniesz teleporotwany w odpowiednie miejsce :) a co do zestawow to kupil bym bez chlodnicy i poszukal tanszego zamiennika - nagrzewnica czy cos :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Nadmienie tylko pare rzeczy. Zalezy mi na duzej wydajnosci i ciszy. Nie bawi mnie frajda zlozenia tego wszystkiego samemu kosztem ryzykowania drogich podzespolow. Dlatego wszelkie pomysly z uzywaniem kanistrow/misek jako pojemnikow na wode nie podobaja mi sie. Zaleta konstrukcji DiscoTech'a zdaje sie byc zwarta szczelna konstrukcja ktora smialo mozna wsadzic do bigtowera. A wydajnosc mozna zwiekszyc zmieniajac blok wodny na np. od Mate'a a tego drugiego rzucic chociazby na GPU - napewno sie nie obrazi ;) (w koncu pompka ma dwie koncowki "odbioru mocy"). Jeszcze raz prosze o komentarze. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Co do WC z Disco-Tech to powiem tylko tyle że Pompa Wodna P1 do najcichszych nie należy. Ja tam w każdym razie bardziej wolał bym w nocy słuchać V7+ na HIGH niż tej pompy. Chetnie sprzedam za 50 PLN. Radze blok z Disco-Tech + Pompka Eheim 600 + Nagrzewnica od lublina Koszt koło 300-500 Efekt zajbisty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 a ja postawilbym na to cos: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8330579 no duzo czasu juz nie zostalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Polecam ThermalTake Volcano 7+ . Mam i jestem bardzoo zadowlonyyy... :lol:W 100% Cię popieram też go mam i jestem baaardzo :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 a ja postawilbym na to cos: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8330579 no duzo czasu juz nie zostalo Cooler ten jest gorzy od Volcano 7+ porównaj obroty śmigła (V ma 2x więcej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...