Skocz do zawartości
spavatch

Najlepszy cooler - cena nie gra roli

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki jest teraz najlepszy cooler do Antka? Moj Coolermaster juz sie troche przezyl, obawiam sie ze z tak ogromnymi ilosciami ciepla sobie nie poradzi (o/c), niezaleznie czy zostawie na nim ta fabryczna Delte 6K RPM czy przez reduktor puszcze cos kalibru 80x80...

Biore pod uwage SK-6 ale moze jest cos lepszego za podobna cene? Zasadniczo koszty nie graja roli no bo ile moze kosztowac coolerek... :roll: Tak wiec prosze, podpowiedzcie co ma teraz top-wydajnosc bo wypadlem z obiegu... :(

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej ThermalTake Volcano 7+ . Wprawdzie w trybie predkosci High jest glosny ale w zasadzie nie ma potrzeby uzywac tego trybu bo nawet w low jest jednym z najbardziej wydajnych qlerooff i 3ma niska temperaturke. Jak niekiedy chce pograc w cos wymagajacego, lece na medium przy kreconym procq jak ponizej i w zupelnosci wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak zwykle polecam alternatywe:

Jeżeli cena nie gra roli, to sprowadź sobie zza granicy najlepszy cooler: Thermalright SLK-800 (bezprzecznie najwydajniejszy obecnie) albo wersję nieco cichszą SLK-700.

Jeżeli lubisz duże coolery, to oczywiście Swiftech MCX462, największy i również należący do najwydajniejszych na rynku. Z tej samej kategorii gabarytowej mamy nieco słąbszy, ale i tańszy ALPHA845.

No i oczywiście ARKUA 7228 i jej mniejsza wersja dostępna w Polsce 6228.

SK6 jest również niezły, na pewno jest lepszy od Volcano, choć z recenzji tweaku, możesz się dowiedzieć o problemach z zaśniedzeniem miedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tydzien temu pytalem. W sklepie 4max dowiedzialem sie ze kompletny (zlozony) zestaw WC to 500-600 zl. Mozna to zrobic samemu oczywiscie po nizszych kosztach ale jezeli nie chcesz sie bawic... Ja sie przymierzam ale... narazie Volcano7+ spelnia swe zadanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest teraz najlepszy cooler do Antka? Moj Coolermaster juz sie troche przezyl, obawiam sie ze z tak ogromnymi ilosciami ciepla sobie nie poradzi (o/c), niezaleznie czy zostawie na nim ta fabryczna Delte 6K RPM czy przez reduktor puszcze cos kalibru 80x80...

Biore pod uwage SK-6 ale moze jest cos lepszego za podobna cene? Zasadniczo koszty nie graja roli no bo ile moze kosztowac coolerek... :roll: Tak wiec prosze, podpowiedzcie co ma teraz top-wydajnosc bo wypadlem z obiegu... :(

Pozdr...

hmmm jesli cena nie gra roli to ja bym sobie zrobił WC albo kupił wtedy dobry cooooler bedzie ok 400zł ale za to jaka wydajnośc a powaznie szkoda by mi było wydać ponad 100 zł na coler wolałbym kupić już blok od mate i jakąs pompke w akwarystycznym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu zmieniam kompa i szukam elementow ktore pozwola mi wycisnac maksimum. Po to wzialem 1700+ AGOIA zeby go na 2200+ za pomoca FSB166 wykrecic i do tego potrzeba megawydajnego wiatraka albo porzadnego WC... a ze z tematu wypadlem (od czerwca defacto nie mam komputera) wiec pytam Was o porady (tylko pliz, nie wstylu zebym sobie sam bloka wyrzezbil ;) ).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam już nie wiem czy WC czy AC

Więc radze V7+ Nic lepszego w polsce nie znajdziesz.

Ja miałem WC teraz leży ndłem na szafce. z WC mam P4 1800@3066

A z AC i to bylejakim bo V7+ bo dałem bratu mam 2880. Wię nie iwele mniej,

Jeśli nie masz zamiaru żywać termomodułu to kup V7+

P.s. Grooby ile chcesz za te Elixiry i jakie TIMING-i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh. Mam od kilkunastu minut Volcano 7+ zainstalowany i... na LOW jest nawet znosny :) Ale na MEDIAN jest kiepsko, a na HIGH to komp przypomina mi startujący odrzutowiec (pod względem hałasu i przepływy powietrze :wink:).

djwatoo - pamięci sprzedane. Właśnie zmieniam podpis :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu zmieniam kompa i szukam elementow ktore pozwola mi wycisnac maksimum. Po to wzialem 1700+ AGOIA zeby go na 2200+ za pomoca FSB166 wykrecic i do tego potrzeba megawydajnego wiatraka albo porzadnego WC... a ze z tematu wypadlem (od czerwca defacto nie mam komputera) wiec pytam Was o porady (tylko pliz, nie wstylu zebym sobie sam bloka wyrzezbil ;) ).

Pozdr...

Nie znam się dobrze na Antkach 1,7k+(choć mam zamiar takiego qupić w tym tygodniu) ale wątpie, żebyś na coolerze go tak wykręcił. Jakimkolwiek coolerze. A jeśli chodzi o WC, to oblookaj w Szukaj. Jest tego naprawdę DUŻO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mysle o zestawie z DiscoTech... zaraz rzuce okiem co "spece" o nim mysla. Prosze rowniez o Wasze sugestie.

mowisz o zestawie do chlodzenia wodnego, mysle ze lepiej skusic sie na ten bloczek 8)

Dołączona grafika

kliknij fotke i zostaniesz teleporotwany w odpowiednie miejsce :)

a co do zestawow to kupil bym bez chlodnicy i poszukal tanszego zamiennika - nagrzewnica czy cos :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadmienie tylko pare rzeczy. Zalezy mi na duzej wydajnosci i ciszy. Nie bawi mnie frajda zlozenia tego wszystkiego samemu kosztem ryzykowania drogich podzespolow. Dlatego wszelkie pomysly z uzywaniem kanistrow/misek jako pojemnikow na wode nie podobaja mi sie. Zaleta konstrukcji DiscoTech'a zdaje sie byc zwarta szczelna konstrukcja ktora smialo mozna wsadzic do bigtowera. A wydajnosc mozna zwiekszyc zmieniajac blok wodny na np. od Mate'a a tego drugiego rzucic chociazby na GPU - napewno sie nie obrazi ;) (w koncu pompka ma dwie koncowki "odbioru mocy").

Jeszcze raz prosze o komentarze.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do WC z Disco-Tech to powiem tylko tyle że Pompa Wodna P1 do najcichszych nie należy. Ja tam w każdym razie bardziej wolał bym w nocy słuchać V7+ na HIGH niż tej pompy.

Chetnie sprzedam za 50 PLN.

Radze blok z Disco-Tech + Pompka Eheim 600 + Nagrzewnica od lublina

Koszt koło 300-500 Efekt zajbisty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...