macszelag Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Elo mam pytanko. Woda w zbiorniku 17Litrow od mojego WC ma jakies 27 stopni MAX temp procka 52 stopnie, czy jest sens instalowania chodnicy? Woda moze schodzi sie o jakies 3-4 stopnie moze czy to sie jakos przelozy na temp procesora ??? Wiem ze chodnica bedzie dodatkowym oporem dla pompki wiec czy to ma sens??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 17 litrów! W wannie to trzymasz??? ;), ale 52 stopnie to troche dużo, jaką masz pompkę? Może nie odpowietrzyłeś układu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jaką masz pompkę?? Jaki masz blok?? Te 3-4 stopnie mogą Ci trochę dać, ale IMHO nie tyle żeby opłacało Ci się brać ten dodatkowy wymiennik ciepła, bo i tak w kręceniu Ci to nic nie da, jeśli teraz masz 52*. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Elo ma ten z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y zestaw 16 db i chyba te weze sa do [gluteus maximus] bo maja ponad 2 m i stawiaja zajebisty opor chyba je wymienie na jakies inne wiekszej srednicy. Pompa ma niby wydajnaos 600l/h thnx za opowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja mam zestawik CPC 12db i chodzi ok! Max temp. to 38stopni C, a bez obciążenia 24*, tylko że ja skróciłem węże do długości 1,5 m i dołożyłem nagrzewnicę z VW jako chłodnicę. Pozdrawiam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 A ja nie mam zestawu zCPC i chlodniczka to nagrzewnica z bisa. Strasznie duza roznica pomiedzy prockiem a woda w obiegu. 8O cos cienkie te zestawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 17 litrów! W wannie to trzymasz??? ;), ale 52 stopnie to troche dużo, jaką masz pompkę? Może nie odpowietrzyłeś układu???a ty co masz takiego proca - celina 4 tak slabo krecona i to na wodnym :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 A ja nie mam zestawu zCPC i chlodniczka to nagrzewnica z bisa. Strasznie duza roznica pomiedzy prockiem a woda w obiegu. 8O cos cienkie te zestawy.duza roznica tzn ile w stopniach prosze....... ja tesz mam cos kolo 16l zbiornik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja mam max 45C na zestawie 16db config jak nizej, a wody wlalem z 8 litrow. Przeplyw wody w u mnie to 32l/h (!!!!!). Sprawe klada na pewno wezyki, ale nie wiem czy wymiana na inne cos da bo bloczek ma takie cienkie wejscia; i to jest chyba najwiekszy problem bo nie wiem jak do niego dopasowac grubsze wezyki. Moze ktos juz to robil i ma gotowa recepte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja mam max 45C na zestawie 16db config jak nizej, a wody wlalem z 8 litrow. Przeplyw wody w u mnie to 32l/h (!!!!!). Sprawe klada na pewno wezyki, ale nie wiem czy wymiana na inne cos da bo bloczek ma takie cienkie wejscia; i to jest chyba najwiekszy problem bo nie wiem jak do niego dopasowac grubsze wezyki. Moze ktos juz to robil i ma gotowa recepte? moja recka tego zestawu po modach(zmiana wezy srednice płynu chłodniczku ) itp http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=158207#158207 miłego czytania (24h test ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja mam max 45C na zestawie 16db config jak nizej, a wody wlalem z 8 litrow. Przeplyw wody w u mnie to 32l/h (!!!!!). Sprawe klada na pewno wezyki, ale nie wiem czy wymiana na inne cos da bo bloczek ma takie cienkie wejscia; i to jest chyba najwiekszy problem bo nie wiem jak do niego dopasowac grubsze wezyki. Moze ktos juz to robil i ma gotowa recepte? no coz ja robie bloki sam i wierce dziura takie duze jakie chce!!! jak masz cienkie wejscia do bloku to jusz nic nie zrobisz - chyba ze go przewiercisz i przyspawasz wieksze wloty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Pewnie, kup sobie malucha i przerob go na mini vana :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 No coz jak mnie nie stac na ferrari to zaloze sobie chociaz fajne spoilery :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Elo mam pytanko. Woda w zbiorniku 17Litrow od mojego WC ma jakies 27 stopni MAX temp procka 52 stopnie, czy jest sens instalowania chodnicy? Woda moze schodzi sie o jakies 3-4 stopnie moze czy to sie jakos przelozy na temp procesora ??? Wiem ze chodnica bedzie dodatkowym oporem dla pompki wiec czy to ma sens??? wez ten blok wypie.. za okno albo moze pasty niedzy blok a proca rzuc toc to paranoja u mnie woda jest moze 5stopni chlodniejsza od proca chlodnica sie przyda zawsze na dluzsza mete ale blok jest aby odbierac cieplo z proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Blok jest na pewno w porzo (w koncu mam ten sam) u mnie roznica temp wody to 6 stopni. macszelag: albo jak mowi grzybu naloz paste pod blok, albo MNIEJ PASTY jak jej tam nawaliles cala strzykawke, albo wez odpowietrz uklad! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 moze on nie wie co to znaczy czyli jeszcze raz odpal pompe i pomachaj wszystkim w taki sposob aby ukierunkowac przeplyw powietrza i definitywne jego wydostanie sie z ukladu trzeba takze odpowiednio poprzekrecac blok aby bombelki polecialy do zbiornika a w bloku nie bylo nic poza woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Wizjonerek: jak dosztukowales rurke 12mm do rurki 5mm? Jakims specjalnym klejem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Wizjonerek: jak dosztukowales rurke 12mm do rurki 5mm? Jakims specjalnym klejem?wsadzil do ucha nosem wyszlo - no i masz redukcje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Grzybu nie jestem taki ciemny pasta na bloku jest z titana taka srebrna, jest jej mlo tylko tyle ze procka posmarowalem a potem przycisnolem blok i nim troche poruszalem aby sie pasta lepiej ustawila. Powietrza nie mam w rurach na 100% a pozatym w wyszyscy macie P4 albo Celerony a one nie grzeja sie tak jak atlon moze to dlatego. Ale jak bede w domu dzis wieczorem do wezme wyjme blok i zobacze ta paste moze jeszcze raz to posmaruje i zamatuje to bedzie lepiej. I wezme te weze zmienie na 12mmale to chyba nie dzis :))). A tak wogule to jaka chodnice zrobic jaki typ samochodu ??? na weze 12mm? Mozecie mi zapodac jakies projekty bloku wodnego juz jeden sam zrobilem troche spedzilem na frezowaniu i wyszedl troche slaby bo doloty srednica 5mm :(( ale moze da sie zrobic jakis blok bez frezowania np wiercic jakos te plaskowniki albo cos w tym stylu. Jak macie jakies pomysly to dajcie znak mac10@box43.gmet.pl lub na forum THNX z gory Pozzdrawim MAC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Wizjonerek: jak dosztukowales rurke 12mm do rurki 5mm? Jakims specjalnym klejem?wsadzil do ucha nosem wyszlo - no i masz redukcje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :Dwłasciwie to podwójna redukcja w wąz 12 mm wsadziłem 4 cm węza o średnicy zewnętrznej 14mm ale wewnetrznej 3 mm . i w te 3mm rurke miedzianą o srednicy wew 5 mm zewnetrznej 6mm a na to wąż z cpc czyl i wyglada tak _____ _________ ------------- ------------- _________ _____ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...