Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem k700i :mur: potrzymałem 2 - 3 tygodnie aż pewnego dnia bach! zawiesił się (ciągle miga i nie daje się wyłączyć, wyjęcie baterii też nie pomaga) i od tej pory jade na n3310, mam pytanie czy uznają mi gwarancję (juz go dałem do serwisu) jedyne co robiłem to wgrywałem trochę bajerów przez bluetooth, może ktoś miał podobną sytuację?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no doczekałem się!!!

na karcie gwarancyjnej napisali że była wymiana płyty głównej i zmiana imei

oczywiście mnie to nic nie kosztowało, w telefoniku jest inny soft, dzięki niemu bluetooth przy komunikacji z kompem chodzi 2 razy szybciej!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

sory ze odgrzebuje, ale wlasnie dostalem %% za pisanie tematu ktory juz jest - mimo iz go nie ma...

dopisuje sie wiec do "syfu" jak to napisal jeden z moderow...

niewazne

poszukuje jakiegos sofu do ww. komorki (SE k700i)

trzeba od nowa zgrac cale oprogramowanie - ktorego oczywiscie nie posiadam.

help

z gory dzieki za wszelkie porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

sory ze odgrzebuje, ale wlasnie dostalem %% za pisanie tematu ktory juz jest - mimo iz go nie ma...

dopisuje sie wiec do "syfu" jak to napisal jeden z moderow...

niewazne

poszukuje jakiegos sofu do ww. komorki (SE k700i)

trzeba od nowa zgrac cale oprogramowanie - ktorego oczywiscie nie posiadam.

help

z gory dzieki za wszelkie porady

OPROGRAMOWANIE

A dzwonki,gierki,tapety polecam pobierać z programów P2P-kazza emule itp,lub www.google.pl i szukaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to nie - a kablem sie nie uda?

teraz mnie zaskoczyles

Co ci po kablu (ten do przesylania fotek czy dzwiekow i tak nie bedzie pasowal) skoro nie masz odpowiedniego oprogramowania. Z drugiej strony zabawy z telefonami Sony-Ericssona potrafia sie skonczyc nieciekawie. Niektore serwisy uwalaja telefony probojac wgrac cos na pale, co daje rezultat podobny do tego opisywanego w pierszym poscie badz w ogole pustke na LCD ;)

Zastanow sie lepiej czy warto samemu ryzykowac, wysilac sie, marnowac czas na szukanie oprogramownia co do ktorego nie bedziesz mial zadnej pewnosci i czy nie lepiej zaniesc telefon do jakiegos serwisu, zaplacic i miec swiety spokoj. Jesli uwala, to juz ich problem a nie twoj i powinni tak kombinowac zebys dostal sprawny telefon.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie o to oprogramowanie mi chodzi - to do zainstalowania na kompie - zeby komunikowac sie z telefonem i to, ktore trzeba zgrac do telefonu

ps. dzieki za zainteresowanie

zaniesc kom nigdzie nei moge, bo ze tak powiem nie mam czasu na latanie po jakichs durnych salonach.

kom w tej chwili i tak ni dziala - wlacza sie i nie rzpoznaje karty - stalo sie to wlasnie podczas zabawy (nie mojej) w wgrywanie melodyjak...

dowiedzialem sie, ze wystarczy zflaschowac komorke i juz - nie dostalem jednak zadnych innych info i z tad moej pytania

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie o to oprogramowanie mi chodzi - to do zainstalowania na kompie - zeby komunikowac sie z telefonem i to, ktore trzeba zgrac do telefonu

Takie oprogramowanie jest zabezpieczone sprzetowo. Do programu dostajesz klucz sprzetowy (smartcard) wpinany do portu USB. Bez niego nic nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ch - czyli bez odpowiedniego hardware nic nie zrobie?

a da sie to gdzies kupic, albo jakie sa szanse ze w 1'szym lepszym "skupie/serwisie" kom beda cos takiego mieli i mi to z miejsca ktos zrobi ?

a pobawil bym sie tym telefonem z prostej przyczyny - nie dziala, wiec nie przedstawia dla mnie juz zadnej wartosci. dostalem go na firme w ktorej juz nie pracuje, nowa firma, dala mi inny telefon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a da sie to gdzies kupic, albo jakie sa szanse ze w 1'szym lepszym "skupie/serwisie" kom beda cos takiego mieli i mi to z miejsca ktos zrobi ?

a pobawil bym sie tym telefonem z prostej przyczyny - nie dziala, wiec nie przedstawia dla mnie juz zadnej wartosci. dostalem go na firme w ktorej juz nie pracuje, nowa firma, dala mi inny telefon

Oczywiscie ze da sie ten sprzet kupic, ale od razu powstaje pytanie czy warto wydawac te 500-700zl na to, zeby sflashowac jeden telefon. Sam flash tez wiaze sie z pewnymi problemami i nie wyglada to tak jak w starych Nokiach. Czasami taka operacja mozna bardziej zaszkodzic niz pomoc. Mi zdarza sie czasami poprawiac telefony miedzy innymi Sony-Ericssona, ktore ktos probowal meczych w innym serwisie i nie bardzo mu to wyszlo ;)

Czy sa szanse ze zrobia ci to w pierszym lepszym serwisie tego nie wiem. W kazdym szanowanym powinni. Operacja zajmuje okolo 30-60 minut w zaleznosci od warunkow i ewentualnych niespodzianek pojawiajacych sie w trakcie operacji ;) Cene rowniez trudno podac. Moze to byc 30zl jak u nas, ale moze byc i 80-100zl. Serwisy indywidualnie ustalaja sobie cenniki.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi