szpak Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Witam Chcialem sie pouczyc programowac w jawie - posciagalem materialy kupilme ksiazki i za nic mi nie idzie - chce na poczatek popisac proste programiki ale juz przy nich nie moge sobie dac rady. Czy moze mi ktos napisac jak w tym jezyku podaje sie wartosci do konsoli chodzi mi o odpowiednik z C++ cin>>a; bo za nic nie moge anie tego znales ani nic , nawet dodawanie nie moge napisac lol co w c++ bylo na 6 lin kodu a tu sie glowie z jakimis tablicami stringami i nie moge wykminic tego odpwoednikoa cin>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 http://scv.bu.edu/Doc/Java/tutorial/java/i...tencounter.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) import java.io.*;class Przyjmowanie { public static void main(String args[]) { String input = ""; BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); System.out.println("pisz tekst: "); try { input = in.readLine(); } catch(IOException e) { System.out.println(e); }System.out.print("Wpisales: ");System.out.println(input);}} tu jest zrobiony przyklad na ptzyjomwanie danych z klawiatury = a mi chodzi o to zeby zmiennej jakiejs przypisac wartosc taka jaka wprowadze np. mam int a, int b , int suma ; i chce podac wartosci z klawiatury dla a i dla b .. jak to zrobic ? w c++ dalbym cin >>a, b; i by bylo a tu nie wiem = napisze mi ktos to Edytowane 14 Lipca 2005 przez szpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 szpak wyedytuj to w tag code Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 chodzi o to, że wciskasz klawisz i jego wartość/znak jest przypisywany do zmiennej, bo jeśli tak to chyba w ten sposób: zmienna_a = wartosc_klawisza; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...