Skocz do zawartości
LCC

Chieftec 410-212 Czy Aerocool Aeropower 450?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem dzisiaj kupiś w PCP tego Aerocoola, ale nie mieli już i wziołem SuperFlowera 12cm 400W i prawie go nie słychać jak mam wszystko wyłączone już, a co do aerocoola to jest cichszy (chyba).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

dostałem 18V zamiast 12 na molexy.

1546831[/snapback]

ILE?!? :blink:

... to co on zamiast zabezpieczenia przepięciowego???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa 18V , nie przewidziało ci się. Jak zobaczyłem na mierniku to od razu łapa na listwę i power off. Na szczęście komp przeżył.

Fabryka Enermaxa robi to badziewie.

W nowym teście zasiłek będzie taki, ale niby 530W miał zaledwie około 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem 2 sztuki o różnych mocach 400 i 530W przy słabym obciążeniu pracują bezobjawowo. Dopiero jak dostaną w tyłek zaczynają się schody. NAjpierw 12V niemiłosiernie spada (10-11,2V)(to było w idle hehe), a potem gwałtownie wzrasta aż do 18V i tak stoi lekko pulsując (to przy prime i moim Bartoniku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na przyszly tydzien wlasnie 400 i 530 bede mial u siebie...zobaczymy czy przetrawia moja zarowe 115W na +12V :]]]

i z tego co wiem nie ma jeszcze oficjalnych informacji na temat twojej tezy ze super-flower'a robi enermax

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super flowera z tymi duzymi fanami prawdopodobnie robi fabryka cos ala huntkey lc neotec smieszne kondensatory na wejsciu jak na niby np w modelu 450 watt jest para 470uf co jest dla mnie smieszne :P

Edytowane przez ste3an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topower na też pewno nie, o enermaxie nieoficjalnie podsunął mi dystrybutor tego czegoś na polskę, nie smiałem w to wątpić, bo konstrukcja nieco go przypomina.

Na pewno też nie robi tego fabryka Huntkeya, o tym jestem przekonany na 200 %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topower na też pewno nie, o  enermaxie nieoficjalnie podsunął mi dystrybutor tego czegoś na polskę, nie smiałem w to wątpić, bo konstrukcja nieco go przypomina.

Na pewno też nie robi tego fabryka Huntkeya, o tym jestem przekonany na 200 %.

1552286[/snapback]

a ja wlasnie slyszalem ze "dystrybutor tego czegoś na polskę" zaznaczyl ci ze jest to informacja nieoficjalna i ponoc to ty sie upierales ze bezapelacyjnie to enermax :D

fakt faktem konstrukcja jest podobna tak samo jak dodatkowe funkcje typu "smart fan"

kwiatki juz sa u mnie, dzis/jutro je potestuje dokladnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i potestowalem....

test 570W zakonczony byl szybkim odlaczeniem zasilania zasilki w trosce o reszte sprzetu :mur: ...NIE TYKAC

ale za to 400W jest dosc przyjemna i wypadla nawet lepiej niz P5 400W i enermax 433W

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

400W mialem noweczke zafoliowana, wiec mozliwe ze kilka zasilek jest poprostu z jakas wada fabryczna

1554421[/snapback]

Jak w partii "promocyjnej" trafiają się takie kwiatki to strach pomyśleć co będzie dalej. Ta "570" to chyba nie ma stabilizacji na +12V? .... albo tym razem Ty trafiłeś uszkodzoną sztukę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym Chieftecu po 2 miesiącach (24/7/4) musiałem wymienić wentyla, bo zaczął niemiłosiernie warczeć, teraz mam akasę amber 120 mm. W idle wystarcza 5V na wentylu, w stresie 7V, tylko że mam dobrze wentylowaną budę (chieftec big tower a w niej 2x120mm 5V). Jak puszczam wentyla na 5V, to zasiłki praktycznie wcale nie słychać :) i się specjalnie nie grzeje, a ciągnie bartka 2500@3200 1.75V, R9600 pro, 2x512 MB, 3xHDD i 2xDVD(+-)RW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi