Skocz do zawartości
s0lid

Alternatywne Kontrolery Na Ps2

Rekomendowane odpowiedzi

Pod tym wzgledem PS2 bije wszystkie obecne platformy na głowe. Żadna konsola ani PC nie ma chyba tylu różnych kontrolerów dających taką frajde. Jakby tego było mało, zazwyczaj dany kontroler nie jest przystosowany tylko do jednej gry, ale jest nawet po kilkanaście tytułów korzystających z danego urzadzenia.

-Logitech Driving Force Pro - kierownica posiadająca 900 stopni obrotu, czyli 2,5 obrotu w jedną stronę! Tak jak w pradziwym samochodzie. Gran Turismo 4 jest jedną z pierwszych gier obslugujacych ten standard. Wyobrazacie sobie? Wchodzicie w zakret i krecicie kolkiem jak na realu, a nie tylko o 100 stopni w lewo lub w prawo/

-EyeToy - tej zabawki chyba nie trzeba przedstawiać :D full zabawy, stajemy przed telewizorem i gramy w grze wlasnym cialem :) Perfekcyjna detekcja ruchu, konsola wylapuje kazdy nasz gest, mozemy stanac bokiem i kopac przeciwnika w tv i patrzec jak obrywa, mozemy glowkowąć piłką czy podbijac baloniki oraz lapac rozne spadajace rzeczy. A co powiecie na czyszczenie wlasnymi rękoma samochodu w grze WRC3 odpowiednikowi Colina na PS2? Konczycie jazde po blocie, stajecie przed kamera, i myjecie samochod z blota własnymi rękąma :) A moze pogadacie na videoChacie przez PS2 NetworkAdapter, albo chcecie aby wasz kierowca w Formula 1 2005 miał wasza twarz? Macie od tego eyetoya :D

-Singstar - dwa mikrofony. Leci muzyczka i tekst a my śpiewamy, gdy konsola rozpoznaje intocnacje glosu podczas spieewu i nas za to punktuje

-mata do tańczenia - chyba kazdy kojarzy. Zabawa naprawde przednia, stajemy przed TV i robimy kroki w rytm i wg wzoru pokazywanego na ekranie. Punktowany jest timing, rytm. Mozna spalić dużo kalorii jak i nauczyć sie tańczyć

-pistolet - kazdy chyba grał w gry na automatach jak Virtua Cop 1 czy 2. No to teraz stajemy przed TV i gramy w gry na poziomie graficznym jak np tekken 4. Strzelamy do ekranu na biegajacych typa. Teraz dodajcie do tego pedał leżacy na ziemi, ktory jak nacicniemy, to nasza postać kucnie. Mało? No to dodajcie mozliwośc gry z EyeToy'em, ktory bedzie rejestrował nasz ruch. Kucniemy przed telewizorem - nasza postać kucnie w grze, widzimy sciane po lewej, wychylamy sie w lewo, nasza kamera to rejestruje i postać w grze takze wychyla sie w prawo chowajac sie za ściane. Teraz slyszymy, ze przeciwnik przeladowuje, wychylamy sie w prawo i strzelamy... bang bang :) trym omijania kul rządzi!!!!!!!!

- Marakasy - male grzechotki, ktorymi uczymy sie grac przy pomocy specialnej gry.

- Wętka - właczamy grę z symulacją łowienia ryb, siadamy w fotelu i łowimy ;) Wętka posiada wibracje symulujace ciągniecie ryby za nasz chaczyk, jak sami szarpniemy, to tak jak w realu haczyk sie wepnie głebiej :) Dotego kolowrotek, ktory musimy krecic z rozną siła w zależności czy ryba ciągnie czy nie, i czy jest silna/duża czy słaba/mała. Dodajcie do tego mozliwość przełaczenia kamery na samą rybę i obserowanie jak zcinając wętką rzucamy rybą na boki :)

Nie wiem co tu jeszcze wymyslec. Sa jeszcze takie rzeczy jak deska do gry w THPS, kontrolel w postaci miecza - katany, ktorym jak ruszamy, to nasz samurai w grze tak samo rusza mieczem i tym samym tnie przeciwnikow... Jak coś znacie jeszcze to dopisujcie. Zapraszam do dyskusji na temat w/w sprzetów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wędka to fajna sprawa. Mam do dreamcasta. Mozna poczuc sie jak na jeziorem. Piwo wymagane do dobrej zabawy:) Dreamcast ma fajny bajer w postaci wyswietlacza lcd na karcie pamieci (wklada sie ja do pada), swietnie to wyglada podczas grania. Rozne gry wykorzystuja go np. w resident evil widac wskaznik zycia itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzielem ze sa gry ktore wykorzystuja EeyToya procz minigierek z serii EyeToy :wink:

1548746[/snapback]

Wiedzialem, ze do paru innych rzeczy jest przydatny, ale czy Snake czegos nie dodal, jak nie to zwracam honor. Ps. wedlug mnie to mycie samochodu napewno dodal od siebie, ale bijatyczki takie juz widzialem, choc do tego sa jeszcze inne bajery, np. takie cos, co sie przypina na rece i nogi, i tez mozna sie lac z kumplem :D, czujecie jaka to musi byc jazda :D niewiem tylko co sie dzieje, gdy twoja postacpada na ziemie, trzeba poprosic kumpla aby cie popchnal?? I jeszcze widzialem fany stelaz do wygrania. Fotel kubelkowy, kierownica i pedaly rozmieszczone jak w wyscigowce :D. Tylko qrde gdzie ten sprzet trzymac B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xaon czy dodal.. trudno powiedziec, osobiscie nie gralem w WRC ale jest minigierka "mycie okien" :D Wiec z samochodem nie powinno byc problemu :wink:

1550612[/snapback]

Nic nie dodawałem od siebie. Info o WRC dowiedziałem sie z topica o na forum PSX-Extreme (http://grupa69.superhost.pl/forum/index.php?showtopic=8028&st=0)

Czy napewno jest taka opcja czy nie, nie moge potwierdzić, ale wiem, ze nie byloby z tym żadnego problemu.bo jak juz ktoś wspomniał, mycie okien też jest wiec to samo z błotem nie bylo by problemu :)

Pozatym jakie możliwości ma EyeToy pokazano na pokazie PS3 (to przelewanie wody w kubkach) wiec wiadomo ze są one nie małe..

O przypomniało mi sie :) W Manhunt na PS2, mając headset, mozna krzyczeć do mikrofonu i nasz głos woła tych psycholi aby zwrocili na nas uwagę. Fajna sprawa, bo jak ktoś tam krzyknie np obiad, a ty krzyczysz "ZARAZ, GRAM", to wgrze już wszyscy wiedzą gdzie jesteś i masz przesrane :DDD

Wczoraj obczaiłem funkcje EyeToy:Cameo... otóż kazano mi ustawić się przed kamerą i obrócić się tak, że z oblicza twarzy o 90 stopni na profil. Po chwili wybrać klatke, ktora najlepiej oddaje moją twarz jak i mój profil. Zaznaczyć około 15 kluczowych punktów głowy i 2 minutach obliczania przez PS2 miałem wirtualny ryj :D, bardzo, ale to bardzo podobny do mnie :) Teraz moge na tej glowie grać w THUG2, czy F1 2005 :) Albo moge wlaczyć grę w EyeToy, gdzie na ekranie bedzie latać gdzieś 20 moich głów a ja je mogę uderzać ręką. ;D

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi