Skocz do zawartości
Bulsky

Modyfikacja Sprzetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprawa wyglada następująco i proszę o radę.

Sprzęt jak w podpisie. Co byście w nim zmodyfikowali, tzn są następujące opcje (sprzet jeszcze nie jest zly, ale jednak pytam):

- wymiana mobo na cos a la mad / intel 64bitow, jednak jest tutaj one problem, mianowice grafe mam na AGP i jest dosc szybka icon_wink2.gif

- dokupienie 1 gb ramu (czy to cos da? czy warto?)

- czekanie na X-Fi i wymiana

- wymiana grafy na cos na PCI-E co za tym ciagnie MObo i procek rowniez

Problem polega glownie na tym, ze przydaloby sie jednak troszke mocy obliczeniowej, jednak moj nieszczesny B2500+ na 3200+ dziala stabilnie dopiero na ponad 1,775 V

Fundusz: ok 800-1000 zl (+ $ za czesc z wymiany)

Proszę o odpowiedz

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bulsky to jak masz nadmiar kasy to weź mi podeślij starą karte ok:>? podam ci namiary itp;>

1549075[/snapback]

smieszne :> moze faktycznie to dziwne zabrzmialo

To zalezy do czego chcesz go uzywac

do o/c czy do gierek czy tez do pracy?????????

uzywam glownie do pracy i wiem ze tutaj ramu nigdy nie za malo, ale w gierki czasami tez zdarza mi sie pograc...wiem ze za jakies 2-3 miesiace bedzie wydane B&w 2 a tutja to trzeba bedzie naprawde mocny sprzecior.

co do samej wymiary to moze zabrzemie paradoksalnie, ale to jest dobry moemnt na wymiane --> roznica miedzy B2500+ a np venice nie jest kolosalna, a wcale nie daleko moze sie okazac ze naprawde potanieje (po obnizne x2 i pentium d )

czy ma ktos doswiacczenia jak pracuje windows z 2 gb ramu tzn czy jest jakas widoczna roznica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi