Skocz do zawartości
Gość fredus

Czy Musze Nakładfac Jeszcze Raz Paste Na Jądro Gpu

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka wszytskim!

Ostatnio na karcie Ati Radeon 9600 Pro zaczął troche wiatraczek mi hałasaowac i mam na to sposób ale musze najpierw zdjąć radiator z wentylatorem z jądra GPU na którym jest pasta termoprzewodząca noi mam w związku z tym pytanko czy jak zdejme radiator z wentylem i bede go chciał załorzyc jeszcze raz to bede musiał nakładac paste termoprzewodzącą jeszcze raz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platinum CZŁOWIEKU NIE ROZUMIESZ??? chodzi mi o to że wiatrak zaczął mi troche hałasowac i wystarczy nalac do ośki troche oleju i bedzie ok ale najpierw musze zdjąc radiator z wentylem ale jak zdejme to odkryje sie jądro czyli GPU noi jak troche dam tego oleju do wentylka to musze jeszcze raz załorzyć radiator z wentylem i nie wiem czy trzeba jeszcze raz nakładac nową paste czy morze zostac stara :mur: jezu to takie trudne do zrozumienia??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nalej sobie jeszcze tego oleju między GPU a radiator :) a takk seryjnie to powinieneś zmyć tąstarą pastę pewnie nie należy do najwydajniejszych .... i nałożyć świeżą pastę ... a jak naoliwisz wentylek za 2 , 3 tygodnie znów będzie hałasował , lepiej go wymienić na jakiś nowy , ten już moze być zajechany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi