Skocz do zawartości
Mutos

Jakosc obrazu R9000

Rekomendowane odpowiedzi

obraz brzytwa na kazdej rozdzielczosci

az szkoda bo niestety ogranicza mnie monitor

sprzet jak w podpisie

no i ten tv-out :D

Masz R9000Pro, a mnie chodzi o tego tańszego - czytałem w testach, że pow 1024x768 obraz jest rozmyty

...Wydaje mi sie rowniez, ze za 400 pln R9000 to tez nie najlepszej firmy.

Saphire czy Gigabyte - chyba nie takie złe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem, ze w rozdzialkach wyzszych od 1027x768 obraz jest kiepski - rozmyty, a mnie zalezy na wyskokiej jakosci. Czekam na opinie. A moze cos innego za 400 zl??

Wątpie, żeby w kartach bez Pro obraz różnił się jakoś znacząco. Może ktoś miał po prostu felerny model. U mnie wszystko pięknie, a jaeszcze z nowym monitorkiem(jak w podpisie) obraz jest taki, że żyletka to się nie umywa :) :P I to w rozdzielczościach do 1600x1200

PozDro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obraz na TV i na monitorze bardzo dobry- testowałem Saphire 9000 z DVI. Ale wiesz, jednak wolałbym zaryzykować i brałbym na dzisiaj SIS Xabre. ATI nie zachwyciło mnie wydajnością. Może i ma leprzy Vertex i Pixel Shader, to ogólna prędkość rederingu jest słaba. No i zapomnij o podkręcaniu( nie da się na dzisiaj nic z tym zrobić:? ). Ryzykuj. Obraz 2D na poziomie ATI. Z 3D na poziomie minimalnie ponizej NVIDI.

Mozesz zaczekać na topowy model Tridenta XP za 99 Dolarów- patrz info www.frazpc.pl 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obraz na TV i na monitorze bardzo dobry- testowałem Saphire 9000 z DVI. Ale wiesz, jednak wolałbym zaryzykować i brałbym na dzisiaj SIS Xabre. ATI nie zachwyciło mnie wydajnością. Może i ma leprzy Vertex i Pixel Shader, to ogólna prędkość rederingu jest słaba. No i zapomnij o podkręcaniu( nie da się na dzisiaj nic z tym zrobić:? ). Ryzykuj. Obraz 2D na poziomie ATI. Z 3D na poziomie minimalnie ponizej NVIDI.

Mozesz zaczekać na topowy model Tridenta XP za 99 Dolarów- patrz info www.frazpc.pl  8)

Z recenzjii na benchmark.pl wynika, że Xabre to kicha, obraz jest paskudny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...