danio100 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Przed chwilą zamontowałem narywarke LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B. Niestety mój windows 98 SE w ogóle go nie wykrył i nie ma go w menzdżerze urządzeń. Czy ktoś mi może pomóc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Nagrywarka napewno jest dobrze podpięta(master/slave)? Nie podałeś jaką masz mobo i BIOS, i czy w BIOSie napęd jest widziany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Sprawdz przede wszystkim wszystkie kable... Potem posprawdzaj zworki na napedzie... Potem sprawdz BIOSA... Jak nie pomoze - sprawdz na innym kompie... Jak ni zadziala - wyrzuc ;] Ewentualnie - oddaj na gwarancje ;] Edytowane 18 Lipca 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio100 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 dobra to ja opowiem wszystko od poczatku. Mialem cd rom LG. Postanowilem go wymienic tak wiec zamiast niego podpiełem nagrywarke. Odpalilem kompa i swiatelko sie ladnie zapalilo :) . Ale w biosie nie znajduje napedu tak jak poprzedniego pri slave:( wersja biosu K7VT4A+ Bios P1.30 płyta głowna ASRock K7VT4A+/E/A/ASR. Jakbys mial jakis pomysl daj zanc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Ale czy na DVDromie jest zworka ustawiona na slave? Jesli podpiales pod kanal [tasme] SLAVE to zworka tez musi byc SLAVE. Jak bedzie master to bedzie sie gryzlo i pupa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio100 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Dobra juz wszystko gra!! Wierzcie albi nie ale ja slepota nie wlozylem tej zworki! Bylem pewien ze tak a tu zaskoczenie. Zworka byla na master. A bylbym pewien ze zmienilem. Dzieki za pomoc! Chyba musze zaczac cos na pamiec brac :) teraz jeszcze tylko wyprubuje jak nagrywa i miodzio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...