lewar81 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Witam Podkręcałem dzisiaj u kolesia Bartona 2500, poszedł na około 3000+ przy wodnym chłodzeniu podczas torture test/in-place max miał 48C w spoczynku 34C na procku, jednak speedfan pokazał jedną wartość która poszła niemal na 76C, sprawdziłem w Everescie co to jest i tam ten czujnik nazywa się DIODA PROCESORA. Teraz krótkie pytani: - Co to jest ta dioda procesora, - Jaka jest max temperatura użytkowania tej diody - Czy jest ona ważna, czy to może jakieś przekłamania? Dzięki z góry za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ad1) czujnik znajdujący sie we wetrzu procesora, podajacy , tak zgadles, temperature :wink: Ad2) Nie pamietam dokladnie ale dla Bartona 2500+ chyba 85C ( albo 75C ale dokladnie nie pamietam) Ad3) Troche wazna jest, i lepiej nie przekraczac tych 85C ( czy 75C) na diodzie Swoja droga jakies kiepsie to WC :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewar81 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 powiem Ci ze właśnie nie jest takie złe, normalnie ma temp 29C na procku (bez podkręcania i obciążenia) kiedy w pomieszczeniu jest 23C, jak schlodzic ta diode? skoro temp procka niska, a diody wysoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 A jaka to płyta główna? Tylko niektóre modele mają możliwośc odczytu z proca. Może w Twoim przypadku tak nie było, a programy zgłupiały i pokazuja co im się podoba. Trochę duza ta róznica pomiędzy diodą a czujnikiem w mobo. Zdawało mi się że to jest od 10 do 20 stopni w zależności od skalibrowania czujnika. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewar81 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 ta płyta to ASUS A7N8X-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...