Skocz do zawartości
BiBeR

Microstar Geforce 6600 Diamond

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie rozgladam sie nad zakupem karty na PCI-Express i trafilem na taki modelik :-P

Wydaje mi sie ze pod wzgledem wydajnosci do ceny bylby to najlepszy wybor. Za cene niecalych 540zl mozna kupic karte z ktorej spokojnie zrobimy 6600GT (praktycznie niczym sie od niego nie rozni poza taktowaniami) No i dodatkowo mamy jeszcze vivo czego wiekszosc GT za ponad 700zl nie ma :) Pamieci 2ns GDDR3 jak w zwyklym GT.

TUTAJ ciekawa recka tej karty.

Zapraszam do dyskusji szczegolnie posiadaczy tej karty, a takze tych ktorzy zastanawiaja sie nad jej zakupem tak jak ja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nikt tu nic nie pisze sam jestem posiadaczem tego cudenka;d i hcialbym sie dowiedziec jak wycisnac jeszce z niego poty;d

jak narazie doszlem z 400/700@510/1150 rdzen przesmarowany as5 panieci tez nielugo moze wodne dowale na rdzen a na pamieci lepsze radiatorki (miedziane falochrony;)

aha narazie przy tych taktowaniach prawie 9.3k w 3dmarku 2003 mysle ze do 10k mozna dojsc...

ogulnie za te 540 zl i masz VIVO nie ma nic lepszego!!!! brac u mnie wyniki mowia same za siebie;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol

może jeszcze jestem wczorajszy ale wcześniej wyczytałem 6800GT, mój błąd :D

w sumie to można zabawić się w ten biosik od 6600GT ale czy to ma sens? myślę że tylko podnosząc napięcie na GPU można oszczędzić troche nerwów, wkońcu nie wiadomo czy operacja z biosem 6600GT wypali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle wlasnie nad kupnem karty na PCI-e... i myslalem o tym diamondzie albo o pelnym 6600GT za 599 z vobisu... takze mysle nad Ati... X700 pro toxic sapphire'a (450/100) niezle zegary... a nawet o X800 jakims ale nie wiem czy oplaca sie tyle dorzucac jaki jest dopal.. a czy ktos cos wie o 6800 LE na pci-e? daja sie modowac czy nie? :/ np taka LINK

edit: na karte oczywiscie idzie wodne a na memki radiatorki + nawiew jakis.. takze ostre o/c ;>

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem na dwóch forach jak koleś wgrał bios z GT, ale neistety nie było to w żadnych choć troche zrozumiałem jezyku ;) jednak oczywiste były cyferki ;) na biosie od GT lepsze wyniki w smarku kolo osiagał.

Boje sie edytowac bios, a tak wgrywam od GT i nie ma problemu, poza tym i jedna i druga karta jest na NV43, obie na GDDR3 i w Diamondzie standardowo działa odczyt temperatury.

Karte dziś zamówiłem, lada dzień po niedzieli postestuje ja i dam znac co i jak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to czy jakies X800 na PCi-e sie moduja bo w temacie Ati jestem zielony wiem ze 6800LE na agp bylo dobre ale na PCI-e to juz ciezka sprawa... chyba kupie tego diamonda albo 6600gt gigabyte'a z vobisu i bede mial z glowy...

P.S Hipo wiesz jak sie te MSI kreca? ile voltazu na rdzen maja? sa jakies modowane biosy z wyzszym V? :>

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma mozliwości zmodowania X800, chip ma coś fizycznie laserem uszkadzane podobno.

Z tego co widziałem to robą one bez problemu taktowanie GT czyli 500/1000 jednak tak do 530 idą spoko, za to pamieci nie maja problemu złapać 1,2GHz. Wiecej napisze Ci poniedziałek jak bede miał tą grafe w kompie i potestuje. Jednak zdaje mi sie ze za 499PLN nie ma nic lepszego no i mamy do dyspozycji VIVO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. skoro tak to chyba kupie. W esc juz sa po 539.. moze poczuli ze schodza i dali wyzsza cene :///

Edit:

Postanowilem ze nie bedzie sie cackac i zamowilem wlasnie grafe :P przeszlo 1000 zl za X800XL bylo dla mnie za duzo a innego sensownego wyboru nie widzialem... :] Jak wroce z zakopca za tydzien i bede mial juz plyte (zaplacilem w sobote tydzien temu pcprojekt.pl a oni jeszcze nie wyslali bo nie maja.. :/) to bede sie bawic w krecenie :D

Mam nadzieje ze wszystkie leca mniej wiecej tak jak ta Pure'a .. czyli okolo 500 rdzen i 1200 memki :>

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Aug 7 2005, 22:16-->

CYTAT(Czaruś :) @ Aug 7 2005, 22:16)
Czy ta karta warta jest swojej ceny?

Czy warto wydać 539zł? Czy może lepiej łapnąć na allegro 6600 "normalnego"?

1584309[/snapback]

Normalny ma pamięci TSOP przeważnie 4ns, czasami 3,6 i max OC jaki z nich zrobisz to koło 7X0 MHz, chip po zmianie biosu pójdzie około 550 ale niestety tym nie nadgonisz braków w pamieci. Na Diamondzie podkręcisz chip i memki o 100MHz i masz juz karte o mocy GT, odbiega tylko brakiem konektora do SLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiełm dla porównania test z takimi samymi zegarami dla karty co hipo i lipa :]

8750 punktów

tlyko że ja mam 2700 mhz i single 270 mhz 2-2-2-5 :]

niestety cpu odgrywa dużą rolę zwłąszcza w teście 1 wingos of fury

zoabczymy ile będziesz mieć Hipo w 3d2005 :] tam podobno cpu ma jeszcze mniejszą role :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi