kfgz Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) Witam. Chciałbym odczytać m. in. temperaturę dysku, który jest podłączony do kontrolera RAID (Promise 20265R) na płycie MSI K7T266 Pro2 RU. Próbowałem odczytać temp. za pomocą programów: Everest, HD Tune oraz Active SMART lecz nie było to możliwe. Dołączony do płyty program zarządzający macierzami RAID podał jedynie informację, że status S.M.A.R.T. jest prawidłowy. Jeżeli ktoś wie jakim programem (i czy w ogóle) można odczytać parametry S.M.A.R.T. dysku podłączongo pod ten kontroler to proszę o pomoc. Edytowane 21 Lipca 2005 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 U mnie speedfan działa bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 U mnie speedfan działa bardzo dobrze 1560976[/snapback] Czyta dane SMART z dysku podłączonego do Promise 20265R?? nie wierzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Czyta dane SMART z dysku podłączonego do Promise 20265R?? nie wierzę. 1561096[/snapback] No cóż, brak wiary to powszechny problem w dzisiejszych czasach. Ale akurat na tym kontrolerze to nie sprawdzałem, bo go nie mam :D, u mnie działa na innym (płyta a7v880) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 W Speedfan też nie można odczytać temperatury dysku. Jak zrobię obraz dysku to podepnę go pod zwykły kontroler i wtedy odczytam temperaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 No cóż, brak wiary to powszechny problem w dzisiejszych czasach. Ale akurat na tym kontrolerze to nie sprawdzałem, bo go nie mam :D, u mnie działa na innym (płyta a7v880) 1562235[/snapback] A u mnie nie działa :P Masz zupełnie inna płytę, dlatego to co piszesz nie ma żadnego związku z pytaniem. Zasada jest tak "Nie wiem - nie piszę" OK? Akurat na tym kontrolerze NIE działa, bo SpeedFan (i inne programy) nie są w stanie odczytać rejestrów SMART dysku odłączonego do kontrolera Promise 20265R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 A u mnie nie działa :P Masz zupełnie inna płytę, dlatego to co piszesz nie ma żadnego związku z pytaniem. Zasada jest tak "Nie wiem - nie piszę" OK? Akurat na tym kontrolerze NIE działa, bo SpeedFan (i inne programy) nie są w stanie odczytać rejestrów SMART dysku odłączonego do kontrolera Promise 20265R. 1562713[/snapback] Ach, jak strasznie mi przykro. Normalnie po takiej uwadze nie będę mógł spać po nocach. A, i teraz to już w ogółe będę milczał jak grób (do następnego razu :D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 i slusznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...