Skocz do zawartości
angel554

Bardzo Długie Ładowanie Windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam płytkę K8N SLI platinum

ram 2*512 (w 3 i 4 slocie)

procek 3,2+ Venice

Dyski sata II (samsung) + sata I (baracuda) - NCQ włączone

- przy starcie systemu bardzo długo jest widoczny ekran ładowania- pasek ciągle przelatuje i przelatuje - tak chyba przez 2 minuty :/ CO SIĘ DZIEJE?????? DLACZEGO TAK JEST? Instalowałem windowsa 3 razyi zawsze to samo - używam też firewalla z nvidii. Mam xp sp2.

Bardzo proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 temat zalozyles w zlym dziale (od tego jest 'windows'), papietaj na przyszlosc.

Co do twojego problemu, wyczysc zawartosc folderu windows/prefetch i wylacz usugle ladowania wstepnego.

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups... przepraszam że założyłem w złym dziale :(

no i dziękuję za odpowiedź

mam jeszcze pytanie - jak wyłączyć tą usługę ładowania wstępnego????

pozdro

1561004[/snapback]

przypuszczam ze przy tej konfiguracji problemem nie jest funkcja ladowania wstepnego.. stawialbym na podlaczenie napedow cd/dvd/itp - sprawdz czy wszystko jest ok. Mozesz takze uzyc narzedzia BootVis i sprawdzic czy jakies drivery/urzadzenia/itp nie powoduja tego opoznienia. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups... przepraszam że założyłem w złym dziale :(

no i dziękuję za odpowiedź

mam jeszcze pytanie - jak wyłączyć tą usługę ładowania wstępnego????

pozdro

1561004[/snapback]

http://forum.dzikie.net/index.php?action=s...at&id=14039&p=0

Poczytaj tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypuszczam ze przy tej konfiguracji problemem nie jest funkcja ladowania wstepnego.. stawialbym na podlaczenie napedow cd/dvd/itp - sprawdz czy wszystko jest ok. Mozesz takze uzyc narzedzia BootVis i sprawdzic czy jakies drivery/urzadzenia/itp nie powoduja tego opoznienia. pozdrawiam

1561037[/snapback]

Skoro windows sie dopiero laduje to chyba zaden naped optyczny nie jest w tym momencie wykorzystywany...

Wejdz na dzial widows, jest przyklejony temat o optymalizacji windowsa XP i odpowiedz znajdziesz wlasnie tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro windows sie dopiero laduje to chyba zaden naped optyczny nie jest w tym momencie wykorzystywany...

Wejdz na dzial widows, jest przyklejony temat o optymalizacji windowsa XP i odpowiedz znajdziesz wlasnie tam.

1561656[/snapback]

lecz bardzo czesto nieprawidolwe ich podpiecie - lub czasem sama zmiana kanalow owocuje w takie wlasnie efekty.. wiem z wlasnego doswiadczenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi