angel554 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam! Mam płytkę K8N SLI platinum ram 2*512 (w 3 i 4 slocie) procek 3,2+ Venice Dyski sata II (samsung) + sata I (baracuda) - NCQ włączone - przy starcie systemu bardzo długo jest widoczny ekran ładowania- pasek ciągle przelatuje i przelatuje - tak chyba przez 2 minuty :/ CO SIĘ DZIEJE?????? DLACZEGO TAK JEST? Instalowałem windowsa 3 razyi zawsze to samo - używam też firewalla z nvidii. Mam xp sp2. Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Po 1 temat zalozyles w zlym dziale (od tego jest 'windows'), papietaj na przyszlosc. Co do twojego problemu, wyczysc zawartosc folderu windows/prefetch i wylacz usugle ladowania wstepnego. Edytowane 22 Lipca 2005 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 ups... przepraszam że założyłem w złym dziale :( no i dziękuję za odpowiedź mam jeszcze pytanie - jak wyłączyć tą usługę ładowania wstępnego???? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 ups... przepraszam że założyłem w złym dziale :( no i dziękuję za odpowiedź mam jeszcze pytanie - jak wyłączyć tą usługę ładowania wstępnego???? pozdro 1561004[/snapback] przypuszczam ze przy tej konfiguracji problemem nie jest funkcja ladowania wstepnego.. stawialbym na podlaczenie napedow cd/dvd/itp - sprawdz czy wszystko jest ok. Mozesz takze uzyc narzedzia BootVis i sprawdzic czy jakies drivery/urzadzenia/itp nie powoduja tego opoznienia. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 ups... przepraszam że założyłem w złym dziale :( no i dziękuję za odpowiedź mam jeszcze pytanie - jak wyłączyć tą usługę ładowania wstępnego???? pozdro 1561004[/snapback] http://forum.dzikie.net/index.php?action=s...at&id=14039&p=0 Poczytaj tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 przypuszczam ze przy tej konfiguracji problemem nie jest funkcja ladowania wstepnego.. stawialbym na podlaczenie napedow cd/dvd/itp - sprawdz czy wszystko jest ok. Mozesz takze uzyc narzedzia BootVis i sprawdzic czy jakies drivery/urzadzenia/itp nie powoduja tego opoznienia. pozdrawiam 1561037[/snapback] Skoro windows sie dopiero laduje to chyba zaden naped optyczny nie jest w tym momencie wykorzystywany... Wejdz na dzial widows, jest przyklejony temat o optymalizacji windowsa XP i odpowiedz znajdziesz wlasnie tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Skoro windows sie dopiero laduje to chyba zaden naped optyczny nie jest w tym momencie wykorzystywany... Wejdz na dzial widows, jest przyklejony temat o optymalizacji windowsa XP i odpowiedz znajdziesz wlasnie tam. 1561656[/snapback] lecz bardzo czesto nieprawidolwe ich podpiecie - lub czasem sama zmiana kanalow owocuje w takie wlasnie efekty.. wiem z wlasnego doswiadczenia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...