Skocz do zawartości
Puzelek

Probleb Z Kodekami ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wiecie może dlaczego po formacie i zmnianie kompa wszystkie filmy ktore zawsze dobrze działały są w strasznie brzydkej jakości są strasznie jasne i kolory są jakieś dziwne.Probowałem już chyba wszystkich kodekow i na wszystkich jest to samo wie ktoś co to może być ? Przed dzisiejszym formatem niewiem jakim cudem na jedynym programie media player classic działało normalnie a po formacie na tym programie znowu jest tak samo jak na innych i z każdymi kodekami też tak jest.Miałem k-litke codec packi miałem divix packi miałem jakieś xp codec packi itp itd i na wszystkich dzieje się tak samo.Był bym wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz grafe nvidia to zobacz w ustawieniach sterownikow czy gama nie jest ustawiona na 3.61 tam jest do wyboru ustawienie pulpitu i drugie, zmien w tym drugim

na 0.5 i powinno byc ok

Edytowane przez radeksz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooooo to był dobry trop gamma była na 6 i dlatego strasznie jasne kolory były w filmach teraz jest normalnie ale nadal straszna jakość słaba i na full screenie są giga pixele :D

EDIT: ok już wiem niemiałem sterownikow teraz jest wszystko git thx temu kto powiedział że gamma przestawiona :)

Edytowane przez Puzelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mma taki problem ze kupiłem WinFast GF A6200TD128 128MB 128bit AGP i wszystko chodiz o niebo lepiej jak na moim gf 2 mx ale jest jedne mały problem ... w filmach po zainstalowaniu AC3Filter odtwarza sie dzwięk ale gdy zainstaluej jakikolwiek dekoder obrazu to w best player i SubEdit-Player zaczynają właczać film i moge tak czeakac 10 czy 20 minut i dalej ten film jest otwierany a filmu obejrzec ani posłuchać się nie da:( dzwięku też i komp sie muli co zrobić ??POMOCY. :mur:

Miałem te sterowniki 77.18_win2kxp_international_whql (od nvidi) teraz mam te W2K_NV4x_7777 od producenta i nic

ffdshow-20041012 to instalowałem divx tez i dalej to samo :(

Moja konfiguracja to AMD Semptron 3000 512 Ramu i Gf 6200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi