Puzelek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam.Wiecie może dlaczego po formacie i zmnianie kompa wszystkie filmy ktore zawsze dobrze działały są w strasznie brzydkej jakości są strasznie jasne i kolory są jakieś dziwne.Probowałem już chyba wszystkich kodekow i na wszystkich jest to samo wie ktoś co to może być ? Przed dzisiejszym formatem niewiem jakim cudem na jedynym programie media player classic działało normalnie a po formacie na tym programie znowu jest tak samo jak na innych i z każdymi kodekami też tak jest.Miałem k-litke codec packi miałem divix packi miałem jakieś xp codec packi itp itd i na wszystkich dzieje się tak samo.Był bym wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ffdshow + AC3 + subedit, żadnych packów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 a jaka grafa i strowniki bo ostatni byly problemy z sterownikami nvidi ktores najnowsze takie problemy sprawiaja a po formacie mogles wgrac najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Najnowsze sterownik poprzestawaiły coś z kolorami , a ja używam Kaza codec pack i wszytkie filmy chodzą. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzelek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Mi przed zmianą sprzętu też wszystko ok chodziło ale skopało się jak zmnieniłem kompa i formata zrobiłem :/ czyli podsumowywują co zrobić najlepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Jak masz grafe nvidia to zobacz w ustawieniach sterownikow czy gama nie jest ustawiona na 3.61 tam jest do wyboru ustawienie pulpitu i drugie, zmien w tym drugim na 0.5 i powinno byc ok Edytowane 23 Lipca 2005 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzelek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) ooooo to był dobry trop gamma była na 6 i dlatego strasznie jasne kolory były w filmach teraz jest normalnie ale nadal straszna jakość słaba i na full screenie są giga pixele :D EDIT: ok już wiem niemiałem sterownikow teraz jest wszystko git thx temu kto powiedział że gamma przestawiona :) Edytowane 23 Lipca 2005 przez Puzelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Wywal wszystkie kodeki akie mozesz, wgraj ffdshow i zobacz co bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 a ja mma taki problem ze kupiłem WinFast GF A6200TD128 128MB 128bit AGP i wszystko chodiz o niebo lepiej jak na moim gf 2 mx ale jest jedne mały problem ... w filmach po zainstalowaniu AC3Filter odtwarza sie dzwięk ale gdy zainstaluej jakikolwiek dekoder obrazu to w best player i SubEdit-Player zaczynają właczać film i moge tak czeakac 10 czy 20 minut i dalej ten film jest otwierany a filmu obejrzec ani posłuchać się nie da:( dzwięku też i komp sie muli co zrobić ??POMOCY. :mur: Miałem te sterowniki 77.18_win2kxp_international_whql (od nvidi) teraz mam te W2K_NV4x_7777 od producenta i nic ffdshow-20041012 to instalowałem divx tez i dalej to samo :( Moja konfiguracja to AMD Semptron 3000 512 Ramu i Gf 6200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 no i sie problem rozwiazał instalacja starszych sterów do karty pomogła:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...