Skocz do zawartości
niko2003

Sterowniki I Plustek Scaner S28

Rekomendowane odpowiedzi

No nie mam pytań.

Mam ten skaner od kilku chwil i już mam ochote go wyrzucić.

Mianowicie instaluje sterowniki, tak jak pisze w instrukcji, resetuje kompa, wlaczam Scaner. Widzi ładnie ikonke, gasze scaner, wlaczam windowsa od nowa, skanera nie widać. No nic wlaczam scaner, wyswietla sie, nieznane urządzenie USB i nie prosi o nic. Ok resetuje znów komputer, z właczonym scanerem w trayu

jest ikonka rozruchowa scanera, wyskakuje blad nie ma urzedzenia USB.

Normalnie zaraz padaki dostane.

Odinstalowuje, wlaczam i mam wielkie echo. Czy instaluje kiedys jest wlaczony czy nie to samo, po jednym restarcie kompa nie ma nic, wyskakuje blad urzedzenia USB windows nie wykrywa nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok próbowałem innych portów zawsze to samo.

Zrobiłem reainstall windowsa, załączyłem go wykrył port USB na którym chodził doinstalowałem sterowniki. I chodzi. Nigdy wiećej instrukcji.

Ok wlaczylem raz windows, z wylaczonym z pradu scanerem i pisze ze twain sterownik startowy juz sie gubi i mam koniec ze scanowaniem, to jest jakas porazka.

Ok poszukałem i mam

W biosie trzeba ustawic Parrelt port na ECP+EPP i działa

Nie działa ! ! !

Raz go wykrywa w windowsie i ten magiczny sterownik Plustek "Twain", raz wywala błąd, musze odlaczyc go z pradu 5 razy za nim powyskakuje ze nie widzi sprzetu........... e szkoda mowic, nie polecam Plustekow

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi