qb Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Chcialem sie poradzic FACHOWCOW :) gdzie moge znalezc bios do VIPERA v770 32 mb ?? bo szukalem i nie moge znalezc czy woglole jest takie cos ?? prosze o pomoc chyba wiecie po co mi ten bios aha i czy po wgraniu tego bisu (jesli go znajde) bedzie sie karta lepiej krecila ?? (chlodzenie nie wchodzi w gre) narazie chodzi na 125/150@160/190 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Chcialem sie poradzic FACHOWCOW :) gdzie moge znalezc bios do VIPERA v770 32 mb ?? bo szukalem i nie moge znalezc czy woglole jest takie cos ?? prosze o pomoc chyba wiecie po co mi ten bios aha i czy po wgraniu tego bisu (jesli go znajde) bedzie sie karta lepiej krecila ?? (chlodzenie nie wchodzi w gre) narazie chodzi na 125/150@160/190 Odpowieź FACHOWCA :D : http://www.nvidia.com.pl/download.html?BIOSy Sądząc po taktowaniu pewnie masz TNT 2 (zwykłą) więc użyj najnowszego do TNT 2. Czyli: ver 3.05.00.10.00 P.S. Możesz sprubować wgrać bios od wersji ultra (o ile wiem różnią się tylko taktowaniem) ale to czy tak można musisz spytać się kogoś innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 niestety ale to naprawde VIPER to nie RIVA 2 :( a szkoda ! chociaz VIPERY sa lepsze o wiele :P wiec radzcie dalej :) moi FACHOWCY :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 S3 umarło - więc i raczej biosy razem z nim ... a szkoda bo karty były fajne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 niestety ale to naprawde VIPER to nie RIVA 2 :( a szkoda ! chociaz VIPERY sa lepsze o wiele :P wiec radzcie dalej :) moi FACHOWCY :) Kórcze to jakiego tymasz s3 (podałeś tylko Viper v770 który na dodatek jest krtom na chipie TNT2 i zadowolony :wink: ) co masz savage czy savage 4 a może savage 2000??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Mam takiego Viperka i starym kompie. Diamond Viper 770 to na 100% Riva TNT2. Patrząc po osiągach z pamięci to... zapewne masz Hynixy (Hyundai'e) i niezbyt dobre chłodzenie na GPU. Ja mam pamięci EltronTech które dużo słabiej się kręcą, ale za to z rdzeniem wyjeżdzam spokojnie poza taktowanie Ultry. Co do zmiany BIOSu to raczej w tym wypadku nic Ci nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 dzieki za podpowiedz pamieci to rzeczywiscie HYNIXY :) no i jesli mowisz ze to nic nie da to.. trudno :)) pozostaje qpic jakiegos RADEONA :)) lub GF :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 ja tez mam dimond viper v770 tnt2 i bylem na stronie producenta s3dimond czy jakos tak i nie ma biosow dla tych kart nowsszych :-( moze na x86-secrets.com czy jak ta strona leci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 po co ci ten bios ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 po co ci ten bios ? bios potrzebny mi jest do lepszego podkrecenia karty ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 po co ci ten bios ? bios potrzebny mi jest do lepszego podkrecenia karty ! żadko się zdarza żeby dzięki nowemu bios'owi karta się lepiej kręciła BA! może nawet pogorszyć podatność na o/c (ale też żadko) najlepiej zaopatrz się w good chłodzenie, i wtedy podkręcisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 po co ci ten bios ? bios potrzebny mi jest do lepszego podkrecenia karty ! żadko się zdarza żeby dzięki nowemu bios'owi karta się lepiej kręciła BA! może nawet pogorszyć podatność na o/c (ale też żadko) najlepiej zaopatrz się w good chłodzenie, i wtedy podkręcisz. hyhy nie wiedzialem ze to moze pogorszyc podatnosc na OC a chlodzenia juz lepszego sie nie da zalatwic :) (w moich warunkach :) ) duzy radiator i wiatrak od durona 800 (4600 obrotow/min) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...