Skocz do zawartości
qb

hmm.... bios do VIPERA ??

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem sie poradzic FACHOWCOW :) gdzie moge znalezc bios do VIPERA v770 32 mb ?? bo szukalem i nie moge znalezc czy woglole jest takie cos ?? prosze o pomoc

chyba wiecie po co mi ten bios aha i czy po wgraniu tego bisu (jesli go znajde) bedzie sie karta lepiej krecila ?? (chlodzenie nie wchodzi w gre)

narazie chodzi na 125/150@160/190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem sie poradzic FACHOWCOW :) gdzie moge znalezc bios do VIPERA v770 32 mb ?? bo szukalem i nie moge znalezc czy woglole jest takie cos ?? prosze o pomoc 

chyba wiecie po co mi ten bios aha i czy po wgraniu tego bisu (jesli go znajde) bedzie sie karta lepiej krecila ?? (chlodzenie nie wchodzi w gre)

narazie chodzi na  125/150@160/190

Odpowieź FACHOWCA :D : http://www.nvidia.com.pl/download.html?BIOSy

Sądząc po taktowaniu pewnie masz TNT 2 (zwykłą) więc użyj najnowszego do TNT 2. Czyli: ver 3.05.00.10.00

P.S. Możesz sprubować wgrać bios od wersji ultra (o ile wiem różnią się tylko taktowaniem) ale to czy tak można musisz spytać się kogoś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety ale to naprawde VIPER to nie RIVA 2 :( a szkoda ! chociaz VIPERY sa lepsze o wiele :P wiec radzcie dalej :) moi FACHOWCY :)

Kórcze to jakiego tymasz s3 (podałeś tylko Viper v770 który na dodatek jest krtom na chipie TNT2 i zadowolony :wink: ) co masz savage czy savage 4 a może savage 2000???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego Viperka i starym kompie. Diamond Viper 770 to na 100% Riva TNT2. Patrząc po osiągach z pamięci to... zapewne masz Hynixy (Hyundai'e) i niezbyt dobre chłodzenie na GPU. Ja mam pamięci EltronTech które dużo słabiej się kręcą, ale za to z rdzeniem wyjeżdzam spokojnie poza taktowanie Ultry. Co do zmiany BIOSu to raczej w tym wypadku nic Ci nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co ci ten bios ?

bios potrzebny mi jest do lepszego podkrecenia karty !

żadko się zdarza żeby dzięki nowemu bios'owi karta się lepiej kręciła BA! może nawet pogorszyć podatność na o/c (ale też żadko) najlepiej zaopatrz się w good chłodzenie, i wtedy podkręcisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co ci ten bios ?

bios potrzebny mi jest do lepszego podkrecenia karty !

żadko się zdarza żeby dzięki nowemu bios'owi karta się lepiej kręciła BA! może nawet pogorszyć podatność na o/c (ale też żadko) najlepiej zaopatrz się w good chłodzenie, i wtedy podkręcisz.

hyhy nie wiedzialem ze to moze pogorszyc podatnosc na OC a chlodzenia juz lepszego sie nie da zalatwic :) (w moich warunkach :) ) duzy radiator i wiatrak od durona 800 (4600 obrotow/min)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...