Skocz do zawartości
Dijkstra

Pomoc mile widziana, Athlon1700 na SL-75KAV

Rekomendowane odpowiedzi

Napewno ruszy. <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianej płyty przecież żaden z nas by nie kupił. Ja osiągnąłem 143MHz stable, wyżej nie próbowałem, bo Yamaha wywala mi się już koło 36MHz blokując skutecznie całą magistralę PCI. Koniecznie napisz jak z wydajnością Athlona XP z tak wąskim gardłem jak SDRAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie widziałem że jest tam Q91, Q10 i Q11, dla tego myślę że to fabczny bios, i nie mam zamiaru go zmieniać. W brew temu co piszą w opisach biosów ten mój rozpozanje poprawnie Athlony XP do 2000 albo 2100 (nie pamiętam), a później wylicza tylko częstotliwość, więc nie mam zamiaru go zmieniać.

Sam jestem ciekaw co z wydajnością, ale nie zainstlowałem jeszcze winXP, a poza tym ciągle nie wiem co z tym 3D markiem, że wychodzi do windy. Może detonator XP 40.72 go nie lubi???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie widziałem że jest tam Q91, Q10 i Q11, dla tego myślę że to fabczny bios, i nie mam zamiaru go zmieniać. W brew temu co piszą w opisach biosów ten mój rozpozanje poprawnie Athlony XP do 2000 albo 2100 (nie pamiętam), a później wylicza tylko częstotliwość, więc nie mam zamiaru go zmieniać.

Sam jestem ciekaw co z wydajnością, ale nie zainstlowałem jeszcze winXP, a poza tym ciągle nie wiem co z tym 3D markiem, że wychodzi do windy. Może detonator XP 40.72 go nie lubi???

To jest ten bios ktory ma takie fajne logo startowe z czestotliwoscia procka i.t.p

Phoenix BIOS cos tam, cos tam :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testów AXP 1700 na Solteku ciąg dalszy.

na 145x12 bios wstaje, ale win98 wywala przy uruchamianiu...

kontroler rejestru, który pieczołowicie naprawia błąd i uruchamia ponownie- i tak w kółko

Na 150x12 bios nie wstał

na 140x12 jest OK

na razie tyle, pozdrawiam wszystkich Soltekowców :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ale:

Cięgle problemy z 3Dmarkiem 2001SE.

Po tych kolesiach co biegają z uzi wychodzi do windy98, tak na defaulcie jak i na 140x12 (Vcore 1.775)

A właśnie: ustawiam Vcore na 1.775 a VIA hardware monitor pokazuje 1.8, na default pokazuje 1,77.

Jakieś pomysły??

Dokładnie to mi wychodzi że wywala mnie na teście:

"Point Sprites" (DX8 feature)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...