Skocz do zawartości
Lateral

Wymiana 6600gt Na 6800

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawiła się możliwość zmiany karty, stąd pytanie:

Czy jest sens wymieniać mojego 6600GT (wyniki oc jak w podpisie, 3DM03 ok. 9100pkt.) na któryś z tych dwóch 6800. Pomijam chłodzenie (mam Zalmana) i cenę (bywają taniej niż podane w linkach :D):

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12171

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13504

Jakie macie wyniki na tych kartach?

...

Edytowane przez southorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiPoL za tą cenę co podałeś mam na oku "pełną" 6800 (może da się coś dodatkowo odblokować),

co do LE nie jestem pewien czy warto ryzykować :D

sucker dzięki za link.

Przy okazji jeszcze jedno pytanie. Czy Gigabyte i Leadtek (Winfast) ma/miał w ofercie model 6800LE? Chciałbym wykluczyć ewentualną "przerobioną" kartę sprzedawaną jako 6800 (12 potoków).

...

Znalazłem, Winfast ma LE a Gigabyte nie.

Edytowane przez southorn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zamiany opyla się, w 6600GT moze w grach blokować mała liczba VS tylko 3 jednostki, i moim zdaniem lepiej bierz pełną 6800, wieksze prawdopodobienstwo że pójdzie na 16/6 niż 6800LE, chyba w proline.pl jest możliwość sprawdzenia modowalnosci karty :D

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zamiany opyla się, w 6600GT moze w grach blokować mała liczba VS tylko 3 jednostki, i moim zdaniem lepiej bierz pełną 6800, wieksze prawdopodobienstwo że pójdzie na 16/6 niż 6800LE, chyba w proline.pl jest możliwość sprawdzenia modowalnosci karty  :D

1565293[/snapback]

Ja bym chyba sie nie przesiadal. Dobrze krecone 6600GT nie jest warte calej zabawy i dokladania przy zmianie na 6800 128mb raczej. Jak juz sie przesiadac to tanio dorwac 6800 256mb gddr3, oczywiscie w rozsadnej cenie. Nie zebym zalowal zakupu swojej karty, ale jednak jezeli to zakup na dluzej to warto pomyslec nad tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy art. dzięki.

Swoją drogą mam trochę lepsze wyniki ale tam stery 66.xx i nie kręcony GF6600GT. W tej chwili ocieram się o standardowego GF6800 :D z tym, że tylko do 1024x768. Wyżej oraz z AA i AF to nie ma o czym mówić 6800 jest (dzięki potokom i 256bit szynie) zdecydowanie dużo szybszy. Ale to żadna nowość :D

Ale dobrze dokręcony i z odblokowanymi dodatkowymi potokami, 6800 jest wart uwagi.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi