Skocz do zawartości
Domu5

Sempron 2300 Problem Z Chłodzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z procesorem Sempron 2300+ na boxowym chłodzeniu przy otwartej sciance obudowy na starcie ma ok 60 stopni, po ok 2 godzinach pracy dochodzi do 65. Moja płyta główna to Asus A7V400-MX/Obudowa microATX

Szukam jakiegoś dobrego chłodzenia za niewielkie pieniadze( 80 zł)

Z GÓRY WIELKIE DZIEKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wyglda mi to na to e xle zamontowae chodzenie...........

Ja w swoim drgim kompie mam tego procka tylko e na coolerze arctic cooling i ma szyn€ systemow zmeiniona z 333 na 400mhz(2300+@2600+) i po godzienie grania mam na tym procku max 50 stponi, a na szynie 333 mam max 43 stopnie. Co do twojego problemu to radz€ zdj cooler wysmarowa dobra past term. i dobrze go zamontowa, jkeli to nie pomoe to zgo, e procke jest zepsuty!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam obudowe mATX i pionowo postawiony zasilacz, wiec od wentylatora na procu do zasilacza jest zaledwie kilka ok. 4cm koles w sklepie zmienil mi paste i dalej to samo.

post-117335-1122544510_thumb.jpg

Edytowane przez Domu5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam obudowe mATX i pionowo postawiony zasilacz, wiec od wentylatora na procu do zasilacza jest zaledwie kilka ok. 4cm koles w sklepie zmienil mi paste i dalej to samo.

1570258[/snapback]

Wydaj pieniądze przeznaczone na radiator, na zakup obudowy i zasilacza.

Nie wepchniesz tam żadnego dobrego chłodzenia a na dodatek zasysa on ciepłe powietrze z zasilacza. Moim zdaniem też jak na to że komputer pracuje bez obciążenia to masz zbyt niskie napięcie na linii +12, +3.3, +5 i jakieś dziwne na -12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...