hpx4000 Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) Mam płytę Abita AN8 na NF4. W momencie kupienia wymieniałem radiator chłodzący chipset na Zalmana (taka niebieska wieża, nie pamiętam modelu) dokupiłem też do niego wentylator chyba 4x4cm 12v (cichutki) Dzisiaj się zorientowałem że są problemy z jego chłodzeniem. Radiator jest bardzo ciepły. Postawiłem naprzeciwko niego dodatkowy wentylator 8x8cm który wieje z prędkością 2700rpm. Jednak temperatura na dotyk pozostała taka sama. Teraz pytanie, czy NF4 się tak bardzo grzeje czy może coś u mnie jest nie tak? Dodam tylko że napięcie jest standardowe (1.5v) a i radiator i wentylator są zdecydowanie większe niż oryginalny. dodano: ZALMAN ZM NB47J http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=168 Edytowane 28 Lipca 2005 przez hpx4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Jaka jest temp. tego chipsetu np można to sprawdzić w evereście lub biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...