FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A do tego jeszcze moje kłopoty z angielskim :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 No przecierz mowie ze to specyfikacja Nforce a nie Nforce 2 tu masz wszystko :) o Nforce 2 http://www6.tomshardware.com/mainboard/02q..._via_sis_nvidia lacznie z testami ( tyle ze wczesnymi) Pozatym na Nforce 2 spoko 200 FSB wyciagniesz , w tym tescie plyty Chaintech co podalem wczesniej koles nie pokazal 200 FSB bo nie bylo jeszcze takiej opcji w Biosie , dopiero ma wyjsc poprawka , i wtedy bedzie poprawiony ten tescik , i mysle ze wyniki beda jeszcze lepsze skoro na 153 Mhz juz bylo duzo szybciej . "But what's missing??? Yeah, the multiplier setting. I was a bit disappointed not to see this option as this is like a norm now especially for high end AMD boards. But don't be disappointed because as of now, Chaintech is already working on a BIOS that will enable that function. I will update this review as soon as I receive the experimental or official BIOS to test the multiplier settings." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 oj ale ze mnie tłuk :) Faktycznie mobo jest extra ale ile może kosztować to cudeńko......Bo jakoś szukam po sklepach internetowych i niemoge znaleść........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 oj ale ze mnie tłuk :) Faktycznie mobo jest extra ale ile może kosztować to cudeńko......Bo jakoś szukam po sklepach internetowych i niemoge znaleść........ Nie wiem juz ktos ostatnio sie chwalil ze Asus (tyko nie wypasiona wersja) ma sie pojawic w Hurtowni niedlugo , cene podal ponad 550 zl chyba . natomiast ten Chaintech pewnie duzo bo to Full wersja ( 180 dolarow :( ) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 to odpada, biore tego gigabyte bo na nforce2 mnie niestać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 to odpada, biore tego gigabyte bo na nforce2 mnie niestać :(Oki :) , tez bedziesz Happy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ehhh facet w kt400 nie warto inwestowac( juz lepiej kupic cos ana kt333 ale wypasionego ) , zobacz ta plyte na Nforce 2 , i wez sie nie udzielaj :) http://www.octools.com/index.cgi?caller=ar...e2/nforce2.html Powiedz co myslisz o takich wynikach w porownaniu z kt400 . ponad 14000 punktow w 3dmarku na Ti4600 :) . Szkoda nie nie odblokowali proca i nie dali na 200 Mhz FSB . Przyznaje MOBO jest wypasione i ma mnóstwo dodatków ale: Różnice nie są aż takie WIELKIE A jakie są różnice w cenach :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 FumFel_20 Kup to co uważasz za stosowne. Pewnie poczytałeś troche na sieci itd., itp. A im więcej bedziesz czytał tym większe będziesz miał problemy z wyborem MOBO? Napaliłeś się, masz kasę - więc wal do sklepu i kupuj :!: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ehhh facet w kt400 nie warto inwestowac( juz lepiej kupic cos ana kt333 ale wypasionego ) , zobacz ta plyte na Nforce 2 , i wez sie nie udzielaj :) http://www.octools.com/index.cgi?caller=ar...e2/nforce2.html Powiedz co myslisz o takich wynikach w porownaniu z kt400 . ponad 14000 punktow w 3dmarku na Ti4600 :) . Szkoda nie nie odblokowali proca i nie dali na 200 Mhz FSB . Przyznaje MOBO jest wypasione i ma mnóstwo dodatków ale: Różnice nie są aż takie WIELKIE A jakie są różnice w cenach :?: Wow! Now this is where the nForce2 pulls away from the competition. In here, we can see almost a 15% increase in performance over the KT400 at DUAL DDR and almost 13% at single DDR. Zauwaz tez ze po zwiekszeniu FSB na 152 , wynik w 3dmarku wzrosl o 2000 prawie . Wiesz zgadzam sie ze narazie drogie te Nforce 2 , ale popatrz 200 Mhz FSB na tym Axp 2400+ jakiego oni mieli , i wyniki w 3dmarku na ti4600 , mysle kolo 16000 murowane ( a pamietaj ze chodzi o O/C :) na naszym forum ) . Na kt400 FSB 200 Mhz jest juz ryzykowne ( chociaz mozliwe ) . Zreszta ja zawsze namace nie na temat , dlatego zostanmy przy tym Gigabyte :) i koniec kropka . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 da rade jakos sterowac mnoznikiem na tej plytce? co prawda sa zwory, ale mnoznik jest max >=12.5 i nie wiem co to znaczy, jak tak ustawie to niby jak uzyskac np 13.5? (chybaze cos przeoczylem:P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Warto to poczekac, i po nowym roku kupic mobo na Kt400a(jezeli wogule bedzie sie tak nazywal ) z obsluga dwukanalowych pamieci DDr . Wiele cennych poprawek ma byc w stosunku do kt400 ,ktory jest pomylka . MOżesz mi powiedzieć dlaczego uważasz że to pomyłka?? Nie masz takiego zlego kompa wiec poczekaj troche a kupisz przyszlosciowa plyte . Tu masz cytat z testow na Tweaku . "Podsumowanie Wyniki testów mówią same za siebie. Absolutnie nie warto inwestować w KT400. To kolejny chwyt reklamowy VIA. Obsługa AGP 8x i pamięci DDR400 nie jest warta wydawania pieniędzy na trochę niedopracowane konstrukcje (np. Gigabyte). Moim zdaniem lepszy wybór to sprawdzony KT333 który nie ustępuje wydajnością (a najczęściej jest szybszy!!)" Czekaj na Kt400a , jezeli tak sie bedzie nazywalo . Chyba ze zalezy tobie na cenie , to mysle ze Plyty na Kt400 po wydaniu nowego Chipa potanieja jeszcze bardziej . Pozatym duzo ma sie zmienic ,np Barton z 400 Mhz FSB , Kt400a ma juz obslugiwac go ( co za tym idzie dzielnik 1/6 wchodzi w gre . :twisted: ) BTW jezeli musisz teraz kupic mobo , to ta Gigabyte jest ok ( tyle ze ja bym teraz nie kupowal ) . ten test na Tweaku był lekko mówiąc niezbyt doskonały ... Bo nie było testów na FSB 166/333 .. Brakowało najwazniejszego jak pracują dane płyty na FSB 166Mhz i czy aktywuje się dzielnik 1/5 ... Mialem tego opisanego Shuttle na KT333 i niestety AMD XP1600+ nie odpalał się wogóle na FSB 166Mhz (czyli o/c 2100+). Myślałem że porazka bo za dużo dla tego Athlonika ... Po wymianie płyty na płytę na KT400 okazało się ze bez problemu procek poszedł na FSB 166 i działa bardzo stabilnie ... Na Shuttlu nie odpalił ise wogóle dzielnik 1/5 i nici z FSB 166 ... Poprostu KT400 są stworzone do pracy synchornicznej 166/333Mhz i tam pokazują swoje pazurki :) A zawsze można jeszcze pokombunowac z FSB 200/400 ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Dzięki Wszystkim za odpowiedzi.Już zdecydowałem, kupuje mobo takie jak w temacie, ponieważ jest chyba najlepiej mi odpowiadające i niezbyt wygórowana cena co jest dlamnie bardzo ważne, bo przecież trzeba dokupić ddr-ki.......Ale jeszcze jedno pytanie.Kumpel mi powiedział że jest jakaś mobo asusa które przemawia "ludzkim głosem" z tym że po angielsku jak płyta ma jakiś błąd lub jak proc niewstanie.Czyli gadająca płyta głowna.Prawda to?Pytam bo powiedział że za około 500zł kupie ją z dobrym wyposażeniam, niestety modelu niepamiętam i narazie się niedowiem bo na studia pojechał :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Wydaje mi się że chodzi o ASUSA A7V333. Jak coś przykwasiłem to mnie poprawcie :oops: Pozdrawiam Punek P.S. Wydaje mi się bo kolo z klasy mi puknął taki temat z tą płytą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 ta cena plyty na nforce2 jest lekko mowia 1,5 razy wieksza wiec czy warto wydawac kase ??? moze jak stanieje do poziomu 450 zl to tak :) co do czekania to fakt mozna czekac i czekac:) co do tego co ze "absolutnie nie warto inwestowac w kt400 .." to uwazam ze to gowno prawda - cena plyty na kt333 np abita albo asusa jest podobna do ceny tego gigabyte na kt400 a jak wiadomo plyty na kt400 oferuja troche wiecej mowliwosci - agp razy 8 i 6 kanalowy dzwiek na ukladzie realteka alc650 ktory jest calkiem calkiem:) co do agp razy 8 to juz na wiosne bedzie geforce fx i nastapi lawina kart graf na agp razy 8 wiec przydac sie przyda:) btw to jesli mam roznice ceny 10 - 20 zl to wole kupic cos nowszego :P poza tym w wiekszosci testow to mobo gigabyte rozwalilo wszystkie plyty na kt 333 i kt 400 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 plyty Gigabyte tez mowia ludzkim glosem ale to sie przekonasz raz do roku w w Noc Wigilijna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 plyty Gigabyte tez mowia ludzkim glosem ale to sie przekonasz raz do roku w w Noc Wigilijna ;):) Spoko wiem że gigabyte jest zajebiste, przyszłościowa :) . NO już sie zdecydowałem na nią ale poczekam na kumpla jak ze studiów wruci może coś nowego mi powiem.Teraz żałuje że dałem te ogłoszenie bo jutro jak to wszystko czytałem to miałem taki mętlik w głowie że już niewiedziałęm co kupić.....:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 plyty Gigabyte tez mowia ludzkim glosem ale to sie przekonasz raz do roku w w Noc Wigilijna ;):) Spoko wiem że gigabyte jest zajebiste, przyszłościowa :) . NO już sie zdecydowałem na nią ale poczekam na kumpla jak ze studiów wruci może coś nowego mi powiem.Teraz żałuje że dałem te ogłoszenie bo jutro jak to wszystko czytałem to miałem taki mętlik w głowie że już niewiedziałęm co kupić.....:) A mówiłem (pisałem), że tak będzie... :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Jak sie zmienia wartosci AGPx8 na AGPx4. Koles ma gf4ti4600 na tej plycie i mu zle chodzi. Moze to byc wina tego, ze na ustawione AGPx8 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...