Skocz do zawartości
Dukakabubu

Która Karta Mocniejsza?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zakupić noeą grafe ale mam pewną rozterkę ponieważ karta graficzna która jest tańsza i jest na starszym chipsecie 6600 (http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=4741494e574152445f50505f55313936305f5847)

link w nawiasie, karta ta ma mocnijsze taktowanie na rdzeniu i pamieci od karty na chipsecie 6800 ktora jest droższa (http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=57494e464153545f47463638303047545f323536) link w nawiasie. WIec prosze o fachowa porada który z tych dwóch monsterków jest mocniejszy bo nie chcem niepotrzebnie przepłacać jeśli ta tańsza jest lepsza. Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6800gt jest swietna karta, jednka nie wiem czy jest warta inwestycji, ja mam za 1300zl, tymczasem, za polowe mozna dostac karte 6600gt galaxy lub gigabyte, roznica w wynikach w 3dmarkach jest duza o 1/3 wiecej na kozysc 6800gt, jednka, karty obie sa na tyle meocna ze we wszystkie nwoe gry zagrasz na obu kartach na max detalach i AA(doom 3 far cry) wiec jesli nie widac roznicy to poco przeplacac :D ja se kupowalem calkowicie nowego kompa wiec wzialem se juz na przyszlosc, jednka jelsi wymieniasz sama grafe to nie warto, tez zalezy czy masz dobrego procka..............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6800gt jest swietna karta, jednka nie wiem czy jest warta inwestycji, ja mam za 1300zl, tymczasem, za polowe mozna dostac karte 6600gt galaxy lub gigabyte, roznica w wynikach w 3dmarkach jest duza o 1/3 wiecej na kozysc 6800gt, jednka, karty obie sa na tyle meocna ze we wszystkie nwoe gry zagrasz na obu kartach na max detalach i AA(doom 3 far cry) wiec jesli nie widac roznicy to poco przeplacac :D ja se kupowalem calkowicie nowego kompa wiec wzialem se juz na przyszlosc, jednka jelsi wymieniasz sama grafe to nie warto, tez zalezy czy masz dobrego procka..............

1573455[/snapback]

Bredzisz.... Far Cry na max z AA i AF na 6600GT? Bez jaj, miałem 2 razy 6600GT i nie ma szans na to, i żeby było powyzej 30 non stop:) Nawet na 6800GT nie bardzo to wychodzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1573455[/snapback]

Zadna z tych kart nie zapewnia plynnosci na amx detalach w nowych grach i to jeszcze z AA. Wg mnie 6600GT jest za drogie i nawet jezeli komus wystarcza (nie chce 6800) to lepiej kupic cos tanszego nic 6600GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiPoL a nie widzisz w tym to ze masz takiego proca a nie innego?

1573725[/snapback]

Boże, co Wy myslicie że jak jest AMD 64 to odrazu masz super skok szybkości? Miałem 3000+ 64 i 6600GT na PCI-E i miałem 3000+ i 6600GT AGP, i była ta sama wydajnosć. Więc nie rozumiem co masz do mojego procka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi