IamWeasel Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) Potrzebuję skaner dla znajomego, poczytałem i doszedłem do wniosku że najlepsze będzie coś z oferty Canona (dobrze myślę?). Skaner będzie służył pewnie wyłącznie do skanowania dokumentów i finereadera, ale wioadomo że lepiej kupić coś porządnego bo jakby zaszła potrzeba zeskanowania zdjęcia to co? B) Myślę że do takich zastosowań (dokumenty) LiDE 20 by wystarczył, ale na allegro dziwnie tanio sprzedają LiDE 35 (np. tu http://allegro.pl/show_item.php?item=58641429 inni sprzedają tam za taką cenę 20stki). różnica między wersją 20 a 35 to 70zł, rozdzielczością się specjalnie nie przejmuję bo i tak zazwyczaj korzysta się z 300dpi, ale wersja 35 ma wg. podanych danych o połowę krótszy czas skanowania. Jak to się przekłada na rzeczywistość? W jakim czasie zeskanuje kartkę tekstu Lide 20? Warto dopłacić 70zł do Lide 35? I jeszcze jedno, czy te zasilane z portu USB Lide będą działać na USB 1.1? Bo one sa na USB 2.0, więc zastanawiam się czy 1.1 daje tyle samo prądu? Edytowane 29 Lipca 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...