Skocz do zawartości
thebruno

Delphi 6 - Problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przesiadłem się z XP SP1 na XP SP2, skonwertowałem partycje na ntfs i teraz nie działa mi delphi 6 enterprise:|

opis problemu:

delphi uruchamia się normalnie, wszysko ok dopóki nie próbuję skompilowac lub uruchomić programu wtedy pojawia się kompunikat:

[Fatal Error] Project1.dpr(5): Internal error: URW2160

(to w compiller messages i jak drugi raz kliknę na kompilacje lub run to potem okienko z informacja:

Access violation at address 00A63D2A in module 'dcc60.dll'. Read of address 18D00714

gdy zamykam delphi to znów komunikat:

The edit buffer of 'C:\Delphi6\Projects\Project1.dpr' is marked read-only

a na końcu :lol: Instrukcja spod "0x40008f84" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00f708e8". Pamięć nie może być "read" kliknij OK, by przerwać działą nie aplikacji.

i tyle

nie wiem co jest grane, nie działa żaden program, nawet consolowy:|, nawet niedowno pisane przeze mnie :mur:

wyłączyłem DEP (Data execution prevention) w Windowsie i nie pomogło:|

próba naprawy z delphi nie wykrywa błędów :mur:

nie mam pojęcia co to moze być, ale chyba system plików NTFS nie powinien robić tu żadnej różnicy??

dodam ze wcześniej nie było ŻADNYCH problemó z tym delphi

w tle chodzi mi cały czas norton to wirów też nie powinno być ale kto to wie? :lol:

z góry dzięki za wszelką pomoc, jakby co to piszcie na gg: 1358908

pozdr

Edytowane przez thebruno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi