thebruno Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam, przesiadłem się z XP SP1 na XP SP2, skonwertowałem partycje na ntfs i teraz nie działa mi delphi 6 enterprise:| opis problemu: delphi uruchamia się normalnie, wszysko ok dopóki nie próbuję skompilowac lub uruchomić programu wtedy pojawia się kompunikat: [Fatal Error] Project1.dpr(5): Internal error: URW2160 (to w compiller messages i jak drugi raz kliknę na kompilacje lub run to potem okienko z informacja: Access violation at address 00A63D2A in module 'dcc60.dll'. Read of address 18D00714 gdy zamykam delphi to znów komunikat: The edit buffer of 'C:\Delphi6\Projects\Project1.dpr' is marked read-only a na końcu :lol: Instrukcja spod "0x40008f84" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00f708e8". Pamięć nie może być "read" kliknij OK, by przerwać działą nie aplikacji. i tyle nie wiem co jest grane, nie działa żaden program, nawet consolowy:|, nawet niedowno pisane przeze mnie :mur: wyłączyłem DEP (Data execution prevention) w Windowsie i nie pomogło:| próba naprawy z delphi nie wykrywa błędów :mur: nie mam pojęcia co to moze być, ale chyba system plików NTFS nie powinien robić tu żadnej różnicy?? dodam ze wcześniej nie było ŻADNYCH problemó z tym delphi w tle chodzi mi cały czas norton to wirów też nie powinno być ale kto to wie? :lol: z góry dzięki za wszelką pomoc, jakby co to piszcie na gg: 1358908 pozdr Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez thebruno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 zainstaluj ponownie delphi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebruno Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Nie pomogło, jakieś inne rady?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 stworz nowy projekt i skompiluj go jezeli skompiluje sie poprawnie to otworz swoj projekt ktory juz tworzyles i zapisz go w inne miejsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebruno Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 nie kompiluje się nic, nawet pusty formularz, który się standardowo ładuje beznadzieja:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebruno Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Rozwiązanie jest banalne - nowsza wersja Delphi:) np. 7 - chodzi bez zarzutu pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...