Skocz do zawartości
Steeler

Roznica miedzy Creative 5300 a 5100

Rekomendowane odpowiedzi

Moze mi ktos w kilku slowach opisac jaka jest roznica miedzy tymi glosnikami? Na www.creative.com to pisza tylko superlatywy, bez "pozadnych" informacji.

2. Mam ta katre dzwiekowa co w podpisie. Moze oplaca mi sie kupic 6700? Potrzebny jest wtedy jakis dodatkowy kabel?

Z gory thx! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moc jest chyba ta sama. w opisach producenta nie znalazlem ZADNYCH roznic. 6700 dzialaja z audigy 2, do live!'a nie ma sensu ich podlączac, jeden nie bedzie gral. poza tym troche nie widze sensu w kupowaniu tak drogich glosnikow do komputera. gry i tak prawie nie uzywaja eax'a, a juz napewno dlugo nie beda uzywac dzwieku 6.1. a do filmow to za ta kase lepiej kupic sprzet domowy. nie znam konkretnej ceny, ale dvd z ampli i glosnikami sa juz od 1000zl (carrefour podobno ma jakies) na www.mivoc.pl za 1400zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktos w kilku slowach opisac jaka jest roznica miedzy tymi glosnikami? Na www.creative.com to pisza tylko superlatywy, bez "pozadnych" informacji.

2. Mam ta katre dzwiekowa co w podpisie. Moze oplaca mi sie kupic 6700? Potrzebny jest wtedy jakis dodatkowy kabel?

Z gory thx!  :D

Testowałem zarówno 5100 i 5300 i różnica jest następująca;

5100 - subwoofer 15W, satelity 5W, srebrne przewody

5300 - subwoofer 18W, satelity 6W, pozłacane przewody (+ bajery jak podstawki pod satelity itp.)

osobiśie polecam 5300 chociaż oba modele mają niezłego powera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja wiem to te 5100 maja woofer 12W. 5300 nie maja regulacji glosnosci bo to jest balans(tył przód). 5700 nie tylko woofer maja mocniejszy od 5300 bo satelitki tez.

5300 posiadają zarówno regulację głośnośni jak i balance pomiędzy przednimi i tylnymi głosnikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...