halibut Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Właśnie złożyłem drugi komputer w domu i chciałbym również mieć na nim neta. Interent dostarcza mi lokalny provider (LAN +net 350kb/s). Na swoim starym kompie (z podpisu, win XP) mam 2 sieciówki, w tym do jednej idzie kabel od netu. Na nowym (celina 400, win98) mam 1 sieciówe Do tego mam już przygotowany kabel (karta-karta). Oprócz połączenia tych 2 kompów w LAN chciałbym jeszcze przydzielić net na tego drugiego. 1). Czy jest to wogole możliwe? 2). Jeśli tak to czy admini mają sposoby żeby wyczaić że podłączyłem 2 kompa do sieci? (Za dodatkowe podłączenie karzą sobie bulić 20zł/miesiąc) 3). Czy mogę założyć limit powiedzmy 40-50kb/s na drugiego kompa (komputer siostry, szybszego neta jej nie potrzeba :) ), tak żeby nie było zbyt dużego obciążenia u mnie? Jedyne moje doświadczenie z siecią sprowadza się do połączenia 2 komputerów ze sobą. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, jeśli podobny temat już był to przepraszam i proszę o lekkie naprowadzenie mnie (link or something). [edit] Już czytałem jak zrobić to w przypadku neostrady albo innego ADSL ale nie mam pojęcia jak udostępnić net z sieci osiedlowej [edit2] 2 pierwsze pytania juz nieaktualne, jak ktos zna odpowiedź na 3 to zapraszam Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez halibut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 zainstaluj u niej coś w stylu Netlimitera .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 bandwithmanager.com :P i wszystko jasne ;) nie ma lepszej aplikacji do windy niz to :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...