tHe mRuWa Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ktorego pentagrama qvc wybrac na athlona mobile(MB epox8rda+) a w przyszlosci zeby byl rowniez dobry na athlona64(939)? Zalezy mi na ciszy i wydajnosci chlodzenia podkreconego cpu oraz oczywiscie cenie? Z racji ceny w zasadzie odrzucilem 120Cu+ (ale moze jednak warto doplacic). Btw co oznacza ten plus w nazwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ktorego pentagrama qvc wybrac na athlona mobile(MB epox8rda+) a w przyszlosci zeby byl rowniez dobry na athlona64(939)? Zalezy mi na ciszy i wydajnosci chlodzenia podkreconego cpu oraz oczywiscie cenie? Z racji ceny w zasadzie odrzucilem 120Cu+ (ale moze jednak warto doplacic). Btw co oznacza ten plus w nazwie? 1579085[/snapback] Lepiej brać 100Cu+ , ten + oznacza więcej łopatek miedzianych :D (wiadomo o co chodzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17102 ten też nie jest zły w testach wychodzi troszke gorzej wiadomo bo jest alu-miedź jest dużo tańszy a czy 2-4 stopnie rożnicy to chyba nie tak dużo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 QVC-100 AlCu+ ja bym bral tego, zresztą za jakis czas wlasnie bede tego kupowal za 70 zl. Przekonala mnie do neigo cena i waga, ten z samej miedzi jest "ciut" cieższy, i tak jak poprzednik napisał różnica temp jest niewielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) OK tylko w opisie tego 100alcu+ stoi: "Maks. częst. dla Socket A 2200 MHz" i jak to sie ma np. do podkreconego bartonaM np. na 2,5GHz? Aktualnie mam ArcticCooling CopperSilent TC, ale on juz chyba nie wystarcza na o/c mobila Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez tHe mRuWa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Na stronie producenta jest napis przy QVC-100 AlCu+ Socket A – obsługa wszystkich istniejących modeli, moim zdaniem by dał rade, ale jak nie chcesz ryzykowac to mozę Zelman, lub moze 120 QVC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ufff Już tyle tematów o tym było <_< Ja polecam QVC 100+ prawie 700g miedzi, duża powieszchnia styku z jądrem procesora i to w całości z miedzi w mieszanych (AlCu) wychodzi tak że środek rdzenia przylega do miedzi a boki do alu, i cichsza praca przy tych samych obrotach w porównaniu do QVC 120+ Ja w czasie upałów (w pomieszczeniu było 34-36 stopni) miałem na moim Sempronie 2200 Mhz i QVC 100+ (przy 2000 RPM) i pełnym obciążeniu Prime95 56 stopni (mam płyte Gigabyte a jak wiadomo one lubią trochę zawyzać temperatury, więc wynik uznaję za wyśmienity) A to że pisze 2200 to dlatego bo wegług specyfikacji AMD najszybszy procesor pod Socketa A to Athlon 3200+ (Barton, 2200 Mhz), i choćby radiator miał 100kg wagi i był ze srebra to i tak napiszą 2200 Mhz, chyba proste. Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 moj kumpel pewien czas tempu tez mial ten dylemat jak ty w poszukiwaniu coolera. Nie dostainesz lepszego od pentka wirujacego :) 100Cu+ jest idealny, w polaczeniu za AS5 ten cooler spokojnie kladzie slabe systemy WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 coolera. Nie dostainesz lepszego od pentka wirujacego :) 100Cu+ jest idealny, 1579688[/snapback] A 120Cu non plus, bo cena taka sama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Pisałem już że głośniejszy przy tych samych obrotach wentylatora względem QVC 100. No i jeszcze kwestia czy Ci się zmieści w obudowie :) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 No jest i jest ciezszy, po za tym wydajnosc ta sama wiec po co sie pchac w cos co ciezko upchac w budzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 No jest i jest ciezszy, po za tym wydajnosc ta sama wiec po co sie pchac w cos co ciezko upchac w budzie ? 1580834[/snapback] No dzieki, juz sam doczytalem ze 120 w porownaniu do 100 tylko lepiej chlodzi, ale otoczenie cpu :] Wiec wybor jest jasny 100+ :D A te wszystkie radiatory z tymi rurkami itp. chyba wydajniejsze, ale za 100pare zl chyba takiego lepszego od pentka nie kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Jakoś nie jestem przekonany do tych ciepłowodów ale podobno to przyszłościowe :) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Szkoda ze AC Freezer nie jest bardziej uniwersalny:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 eehhh wszyscy się tak uparli na to AC (ten FREEZER to już niedługo będzie legendą :)) Ludzie jak zobaczą na wystawie AC FREEZER będą mówili: "wow! popacz synku AC FREEZER" i będą oddawali pokłony :) :D :D Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 eehhh wszyscy się tak uparli na to AC (ten FREEZER to już niedługo będzie legendą :)) Ludzie jak zobaczą na wystawie AC FREEZER będą mówili: "wow! popacz synku AC FREEZER" i będą oddawali pokłony :) :D :D Przemek 1583680[/snapback] To chyba logiczne że lepiej kupić tańszego i wydajniejszego ACF niż droższego i mniej wydajnego (a na max obrotach głośniejszego) Pentagrama B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Stałem się szczęśliwym posiadaczem QVC 100 AlCu + Rzeczywiście jest cichy na najmniejszych obrotach. Temperatura waha się mi od 35 do 48, raz miałem, 48 gdy komp chodził całą noc bez włączonych wentylów w budzie. Ale gdy włączę wentylatory w budzie na full to temp spada gwałtownie do 36 i tak zostaje jak się kręcą wiatraczki. (cichutkie wiatraczki to temp na procku jest 40). Dziwne jest to ze jak daje na maxa obroty w Pentagramie to temp zmienia się o 1 lub 2 stopnie w dół z wentylowaniem słabym obudowy. Nie wiem czemu się tak dzieje. :/ Może ktoś tez tak ma?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 A wlasnie zmiesci mi sie qvc100cu+ na epox8rda+(socket jest na samym gornym brzegu plyty), bo aktualnie mam AC CoperSilent TC(zajmuje w zasadzie tyle co socket) i pomiedzy nim a zasilaczem mam moze 1cm odstepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...