Kylo123 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Soryy ze zakladam nowy temat ale w komedium wiedzy jest straszny smietnik i trudno cos znalezc dla siebie i malo tego duzo linkow juz jest nie aktualnych. Do rzeczy: Mam Radeona 9800 Pro Sapphire 128 MB z rdzenie R360. 1.Podkrecam karte na taktowania XT 2.Udalo sie 40 min non stop bez artow 3.Sciagam BIOS http://downloads.rojakpot.com/files.php?cat=48 of course Sapphire 4.Flaszuje i jest ok wlacza sie ponownie komputer 5.OK jest windows, wlaczam 3dmark2001SE, burza artefaktow. Dlaczego tak jest przeciz pamieci sa na 2.8, na BIOSie Pro chodzil mi radek na takich taktowanich ? :mur: :mur: :mur: :mur: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 dlatego ze procz taktowan nie zmieniales nic a bios od xt ma inne niz pro timingi pamieci. bezpieczniej jest modyfikowac domyslny bios niz flashowac karte innym z innej karty. a 40 min bez artow to imo za malo zeby na stale zmieniac tatowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylo123 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 dlatego ze procz taktowan nie zmieniales nic a bios od xt ma inne niz pro timingi pamieci. bezpieczniej jest modyfikowac domyslny bios niz flashowac karte innym z innej karty. a 40 min bez artow to imo za malo zeby na stale zmieniac tatowania 1581875[/snapback] Wybralem taki BIOS ktory ma takie same timingi jak moja karta HYNIX 2.8. Ale tu pewnie w czym innym tkwi problem. Prosze o wiecej podpowiedzi :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylo123 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 ?? nikt nie pomoze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Miałem to samo, tylko że ja wyedytowałem oryginalny bios - zmiana taktowań oraz identyfikatora karty na 9800XT. Dokładniej były problemy z cieniami. Proponuję zwiększyć taktowania w oryginalnym biosie - o wiele bezpieczniej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Miałem to samo, tylko że ja wyedytowałem oryginalny bios - zmiana taktowań oraz identyfikatora karty na 9800XT. Dokładniej były problemy z cieniami. Proponuję zwiększyć taktowania w oryginalnym biosie - o wiele bezpieczniej :wink: 1608341[/snapback] AK47 ja rowniez bawilem sie w edycje orginalnego biosu. Ale po zmianie id na 9800XT zaczal sypac artami. Problem wiec tkwi w tym ze zmieniajac id na xt wlaczamy w sterownikach opcje zmodyfikowanych shaderów (tych z XT) i na niektorych kartach - szczegolnie tych na r350 moze to powodowac wlasnie sypanie artami. A wiec nie polecam zmiany id na R350 - i co do pytania kolegi Kylo123 - najlepiej zrob jak ak47 i ja - wyedytuj Rabitem oryginalny bios - nie wgrywaj innego. (U mnie wgranie innego biosa niz oryginalny - pamieci hynix 2.5ns konczylo sie zawsze black screenem (dziwna ta karta) i flashowaniem pod karta pci) Pozdro ;) Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez pichu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylo123 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Mi najbardziej zalezy aby moja karta dziala ze wszystkimi mozliwosciami takimi jak ma R9800XT. Sama nazwa mnie nie cieszy. Mimo wszystko dzieki ze wy przynajmniej mi pomogliscie w pewnym stopniu. Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Przepraszam za lamerskie pytanie , ale w czym modyfikujecie Biosy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...