dev_il Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Czesc Mam kilka pytan: 1. Mam program SpeedFan 4.07 i w "Readings" sa trzy temperatury, Temp1, Temp2, Temp3 - ktora dokladnie odpowiada za mojego cpu (kazda jest inna) 2. Czy jest jakis program (jak SpeedFan), ktory moze zwiekszyc szybkosc wentylatora ? 3. Jaka temperature powininem miec na Athlonie 1Ghz za zwyklym coolerem ? 4. Moj Athlon chodzil 24 h bez wentylatora i sie osmolil troszke, czy moze miec to wplyw na jego zbyt mocne przegrzewanie sie ? OK. dzieki, mam nadzieje ze mi pomozecie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 1 temp 1 to temperatura płyty temp2 to procka a temp3 to ja mam -55 to chyba ile zchłodzi wiatrak temperatury 2Do zwiększania obrotów chyba nie ma programu ale można zrobić przez podnoszenie napięcia na wentylku ale to trzxeba mieć aparature 3A może dokładniej jaki wentylator ile obrowów.Jak na boxowy to ok 50C 4 ło jesu cały dzień bez wentyla to znaczy tylko na radiatorze ciesz sie że ci sie nie spalił to chyba jakić cud że ci sie nie spalił najlepiej go troche wyczysć tylko ostrorznie żeby go nie ukruszyć a żeby ci sie nie przegrzewał to zmień se chlodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev_il Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Temperature procka mam 51-52 a co do tego Temp3 to mam miedzy 52-68 (a u ciebie bylo na minusie, bo u mnie nie jest ?). A jaka jest gorna granica temperatury, przy ktorej moj Athlon bedzie dzialal ok bez zwisow ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...